Industry

Οι «Guardians of the Galaxy» είναι οι κυριάρχοι των ταμείων

στα 10

Με 94 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις το «Guardians of the Galaxy» βρέθηκε στην κορυφή του αμερικανικού box-office, κάνοντας το καλύτερο ντεμπούτο για τον Αύγουστο όλων των εποχών και το τρίτο καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς.

Οι «Guardians of the Galaxy» είναι οι κυριάρχοι των ταμείων

To είπαν οι κριτικοί, το είπαν και οι θαυμαστές...

Τώρα που μίλησε και το ταμείο, μόνο ηρωικές μέρες έρχονται για τους «Guardians of the Galaxy» που μετρούν ήδη το καλύτερο άνοιγμα Αυγούστου στη Βόρειο Αμερική όλων των εποχών (ξεπερνώντας το «The Bourne Ultimatum» που τον Αύγουστο του 2007 είχε ανοίξει με 69.3 εκ. δολ), το τρίτο καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς (μετά το «Transformers: Age of Extinction» με 100 εκ. δολ και το «Captain America: Winter Soldier» με 95 εκ. δολ.) και συνολικές εισπράξεις παγκοσμίως 160.4 εκατομμύρια δολάρια.

H πιο ενδιαφέρουσα στατιστική παρατήρηση γύρω από μεγάλο άνοιγμα της ταινίας είναι πως το 44% των θεατών ήταν γυναίκες, το μεγαλύτερο για ταινία της Marvel που μέχρι σήμερα μετρούσε ως ρεκόρ το 40% των θεατών που ήταν γυναίκες για το «Avengers».

Αποκλειστικό: Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Guardians of the Galaxy»

Η ταινία έχει κυκλοφορήσει μόνο στο 50% των αγορών εκτός Αμερικής (στην Ελλάδα θα το δούμε αρχές Σεπτεμβρίου) και έκανε τις μεγαλύτερες εισπράξεις της στη Ρωσία, στη Μ. Βρετανία, στο Μεξικό και στη Βραζιλία.

2

«Το να έχεις μια υπέροχη ταινία που να είναι πρωτότυπη είναι σπάνιο πράγμα στις μέρες μας. Αυτή η ταινία και η υποδοχή της στον κόσμο αποδεικνύει πως η Marvel μπορεί να είναι πρωτοπόρα», δήλωσε ο υπεύθυνος διανομής της Disney Ντέιβ Χόλις.

Το «Guardians of the Galaxy» κόστισε 170 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να υπολογίζει κανείς τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για τη διαφημιστική του καμπάνια και η επιτυχία του στο box-office μπορεί να αναπτέρωσε το ηθικό της βιομηχανίας, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως οι συνολικές εισπράξεις του φετινού καλοκαιριού είναι πεσμένες κατά 35% από το 2013.

Διαβάστε ακόμη: