Φεστιβάλ / Βραβεία

Στον Χρήστο Καραμάνη για το «Τετάρτη 04.45» το βραβείο Διεύθυνσης Φωτογραφίας από την Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών

στα 10

Η Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC), που δραστηριοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια, αποφάσισε να καθιερώσει ετήσιο βραβείο που θα αφορά στην Διεύθυνση Φωτογραφίας.

Flix Team
Στον Χρήστο Καραμάνη για το «Τετάρτη 04.45» το βραβείο Διεύθυνσης Φωτογραφίας από την Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC), «όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες, οι Διευθυντές Φωτογραφίας θα ψηφίζουν για το ποια, κατά την γνώμη τους, είναι η ταινία με την καλύτερη φωτογραφία».

Η ψήφος αφορά τους Διευθυντές Φωτογραφίας ταινιών και ντοκιμαντέρ που έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία δημόσια προβολή το προηγούμενο έτος, ενώ η απόφαση λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία η οποία για λόγους εγκυρότητας επιβλέπεται από δικηγόρο. Στην ψηφοφορία έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα τακτικά μέλη του GSC.

Στην φετινή διαδικασία, στην οποία υποψήφιες ήταν 34 ταινίες και ντοκιμαντέρ, το βραβείο του GSC απονέμεται στον Χρήστο Καραμάνη για την ταινία «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Τετάρτη 04.45» του Αλέξη Αλεξίου

Τετάρτη 04.45 607

Τετάρτη 04.45 607

Ο Χρήστος Καραμάνης είναι υποψήφιος φέτος και για το Βραβείο Φωτογραφίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το «Τετάρτη 04.45», ενώ μέσα στη χρονιά ήταν υπευθυνος και για τη φωτογραφία του «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη. Τον περασμένο Φεβρουάριου στο Φεστιβάλ Βερολίνου είδαμε την ταινία του Ράφι Πιτς «Soy Nero» και στις αίθουσες έρχεται σε λίγες ημέρες το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

Χρήστος Καραμάνης

Διαβάστε περισσότερα για την Ελληνική Ενωση Κινηματογραφιστών (GSC) στην επίσημη σελίδα της στο Facebook και αναζητήστε περισσότερα για τον Χρήστο Καραμάνη στο επίσημο site του.