Buzz

Το Gros Plan επιστρέφει με δωρεάν προβολές και προτάσεις για το σινεμά του σήμερα

στα 10

To Gros Plan επιστρέφει στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου, με τέσσερις ταινίες που θα διεκδικήσουν μια θέση στις ελληνικές αίθουσες...

Flix Team
Το Gros Plan επιστρέφει με δωρεάν προβολές και προτάσεις για το σινεμά του σήμερα

Για δεύτερη χρονιά, η κινηματογραφική δράση Gros Plan δοκιμάζει τα σινεφιλικά σας ένστικτα με τη δωρεάν προβολή τεσσάρων ταινιών που περιμένουν τη δική σας κρίση για να διακριθούν.

Οι συμμετέχοντες θα δουν δωρέαν τέσσερις ταινίες, θα ψηφίσουν βραβεύοντας την καλύτερη και στη συνέχεια, όπως αναφέρει το επίσημο δελτίο Τύπου του Gros Plan «τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων του κοινού θα δημοσιοποιηθούν στους Ελληνες διανομείς κινηματογραφικών ταινιών καθώς και στους διοργανωτές κινηματογραφικών φεστιβάλ με σκοπό οι ταινίες να αποκτήσουν διανομή στην Ελλάδα κι έτσι το κοινό έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει το κινηματογραφικό τοπίο της»,

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 23 Μαρτίου συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Gros Plan. Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν δωρεάν τη δράση θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά έως τις 24 Μαρτίου.

Το φετινό Gros Plan διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου, στον πολιτιστικό χώρο The Box στην πλατεία Μαβίλη, με ελεύθερη είσοδο.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

El Gusto 607

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 στις 19.30 - El Gusto του Σαφινέζ Μπούσμπια (Ιρλανδία, Αλγερία, 2012, 93')

Η ιστορία τους χώρισε, αλλά η ιστορία τους επανένωσε. Η ταινία «El Gusto» αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας Εβραίων και Μουσουλμάνων μουσικών που χωρίσανε πριν 50 χρόνια αλλά σήμερα έχουν επανενωθεί να μοιραστούν την κοινή τους αγάπη και πάθος: τη μουσική Chaabi (παραδοσιακή μουσική της Αλγερίας).

One of Us 607

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 στις 21.30 - One of Us του Στεφάν Ρίχτερ (Αυστρία, 2016, 86')

Ετοιμοι για το οτιδήποτε. Ενα βράδυ ο Τζούλιαν και, ο κολλητός του, ο Μάρκο κάνουν διάρρηξη σε ένα σουπερμάρκετ γεμάτο από πολλά υποσχόμενα προϊόντα. Αυτό που τους οδηγεί είναι η επιθυμία τους να ξεφύγουν από την αστική ανία που τους διακατέχει. Μια στιγμή παιδικής ελευθερίας θα τους αναγκάσει να ωριμάσουν απότομα και σκληρά. Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα.

Go Home 607

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 στις 19.30 - Go Home του Τζιχάν Κουαίμπ (Γαλλία, Λίβανος, 2016. 98')

Τι σημαίνει να ανήκεις κάπου; Η Νάντα επιστρέφει σπίτι. Τουλάχιστον αυτό θέλει. Οταν θα επιστρέψει στο Λίβανο, πλέον νιώθει ότι είναι μια ξένη στην ίδια της τη χώρα. Υπάρχει όμως ακόμη ένα μέρος που μπορεί να αποκαλεί σπίτι της: ένα εγκαταλειμμένο σπίτι σε κατάρρευση, στοιχειωμένο από την παρουσία του παππού της που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Κάτι συνέβη σε αυτό το σπίτι, κάτι βίαιο. Προσπαθώντας να ανακαλύψει την αλήθεια, η Νάντα θα ανακαλύψει τον εαυτό της. Πρωταγωνιστεί η Ιρανή Γκολσιφτέ Φαραχανί, που πρόσφατα είδαμε στο «Paterson» του Τζιμ Τζάρμους.

You'll Never Be Alone 607

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 στις 21.30 - You'll Never Be Alone του Αλεξ Ανγουάντερ (Χιλή, 2016, 81')

Τίποτα δεν μας κάνει να νιώθουμε τόσο μόνοι όσο τα μυστικά μας. Oταν ο Πάμπλο πέφτει θύμα μιας ομοφοβικής επίθεσης, ο πατέρας του, ο Χουάν, καλείται να επιλέξει είτε να πληρώσει τα υπέρογκα ποσά για την ιατρική του περίθαλψη ή να επιδιώξει να γίνει συνέταιρος στην εταιρεία που δουλεύει. Σύντομα θα βιώσει και ο ίδιος προδοσίες και θα μάθει ότι ο κόσμος μπορεί να είναι το ίδιο βίαιος και με αυτόν. Ο Χουάν έχει κάνει πολλά λάθη στη ζωή του, αλλά ο γιος του μπορεί ακόμη να σωθεί. Ειδικό βραβείο της Επιτροπής στα Teddy Awards του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 2016.

Το φετινό Gros Plan διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου, στον πολιτιστικό χώρο The Box στην πλατεία Μαβίλη, με ελεύθερη είσοδο.