Buzz

Τρέιλερ για το «Green Book»: Ο Βίγκο Μόρτενσεν κι ο Μαχερσάλα Αλί βυθίζονται στις νότες του Νότου

στα 10

Η νέα ταινία του Πίτερ Φαρέλι ανεβάζει τις μετοχές της με δυο ζηλευτούς πρωταγωνιστές και μια πραγματική ιστορία.

Τρέιλερ για το «Green Book»: Ο Βίγκο Μόρτενσεν κι ο Μαχερσάλα Αλί βυθίζονται στις νότες του Νότου

Οχι πια κωμωδίες για τον Πίτερ Φαρέλι. Ο σκηνοθέτης που, ως δημιουργικό δίδυμο με τον αδελφό του, Μπόμπι, μάς χάρισε λυτρωτικές κωμωδίες σαν το «Ο Ηλίθιος κι ο Πανηλίθιος» και το «Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη», αλλάζει ταχύτητα και ύφος και υπογράφει μόνος του μια ταινία που, κρίνοντας από την αντιρατσιστική πραγματική ιστορία στην οποία βασίζεται και το καστ με τον συνδυασμό που κόβει την ανάσα, οδεύει και προς τα Οσκαρ.

Η ταινία έχει ως ήρωά της τον μουσικό Ντον Σέρλεϊ (Μαχερσάλα Αλί), ήδη αναγνωρισμένο κι επιτυχημένο πιανίστα της τζαζ, ο οποίος ετοιμάζεται για τουρνέ στον βαθύ αμερικανικό Νότο. Μια κι ένας μαύρος μουσικός, στα μέσα της δεκαετίας του '60, θα κινδυνεύσει εγγυημένα στις πιο σκληρά ρατσιστικές περιοχές της χώρας, ο Σέρλεϊ προσλαμβάνει έναν οδηγό και σωματοφύλακα, λευκό και έμπειρο, τον Ιταλοαμερικανό Τόνι «Λιπ» Βαλελόνγκα (ο Βίγκο Μόρτενσεν μοιάζει να έχει κάνει ακόμα και τον σβέρκο του φαρδύτερο και δεν αφήνει το τσιγάρο από το στόμα).

Διαβάστε ακόμη: Ο Βίγκο Μόρτενσεν μιλά στο Flix, «Μακριά από τους Ανθρώπους»

green book 607

Οπως είναι φυσικό, ο ένας άνδρας θα μάθει απρόσμενα μαθήματα από τον άλλο, σ' ένα φιλμ που δείχνει, μεν, προβλέψιμο στην πορεία του, αλλά και απόλυτα γοητευτικό ταυτόχρονα. Το καστ συμπληρώνει η Λίντα Καρντελίνι κι η ταινία προορίζεται για τις αμερικανικές αίθουσες στις 21 Νοεμβρίου.