Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Chevalier», το «Suntan» κι «O Πιο Μακρύς Δρόμος» υποψήφια στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2016

στα 10

Περισσότερα καλά νέα για το ελληνικό σινεμά.

Flix Team
To «Chevalier», το «Suntan» κι «O Πιο Μακρύς Δρόμος» υποψήφια στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2016

Το 2016 ήταν κι εξακολουθεί να είναι μια καλή χρονιά για το ελληνικό σινεμά. Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου το επιβεβαιώνει και τυπικά, με τρεις μεγάλου μήκους ταινίες και μια μικρού να βρίσκονται σε μια εκλεκτική επιλογή για τα βραβεία που θα απονεμηθούν στις 10 Δεκεμβρίου στην Πολωνία.

Οι ταινίες μυθοπλασίας της Αθηνάς Τσαγγάρη και του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου καθώς και το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου συμπληρώνουν την λίστα των ελληνικών υποψηφιοτήτων στα φετινά βραβεία, μαζί με το «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.

Δείτε ακόμη: «Αυτή τη στιγμή, το ελληνικό σινεμά γαμάει!»: η Αθηνά Τσαγγάρη & οι άντρες του «Chevalier» μιλούν στο Flix

Chevalier interviews 3 607 Chevalier

Το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη έχοντας κερδίσει βραβεία σε φεστιβάλ όπως αυτό του Σαράγεβο και του Λονδίνου είναι μια από τις πιο «ταξιδεμένες» ταινίες της φετινής χρονιάς, κάτι που ισχυει και για το «Suntan» του Αργυρη Παπαδημητρόπουλου, το οποίο βρέθηκε επίσης στην short list των φετινών Βραβείων LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Suntan 607 Suntan

Δείτε ακόμη: «Suntan»: Οταν η κάμερα του Flix βρέθηκε αποκλειστικά στα γυρίσματα της ταινίας του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

Το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου, «Ο Πιο Μακρύς Δρόμος» έχει επίσης διακριθεί σε φεστιβάλ όπως αυτό της Λειψίας ή της Θεσσαλονίκης, ενώ το «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, κέρδισε την υποψηφιότητά του για τα βραβεία της EFA με την πρόσφατη συμμετοχή του στο φεστιβάλ του Σαράγεβο, μετά από μια σειρά προβολών σε φεστιβάλ, ξεκινώντας από αυτό των Καννών.

Ο Πιο Μακρύς Δρόμος 607 Ο Πιο Μακρύς Δρόμος

Δείτε ακόμη: Το «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη μόλις κέρδισε την υποψηφιότητα για τα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Βραβεία 2016

Καλή επιτυχία σε όλους κι ελπίζουμε σε μερικούς μήνες, το Δεκέμβριο του 2016, να γράφουμε ξανά για τις βραβεύσεις τους στην απονομή των Ευρωπαϊκών βραβείων.