Industry

Χρήματα θα υπάρξουν! Εγκρίθηκαν κίνητρα για την ενίσχυση της ρευστότητας στην οπτικοακουστική αγορά

στα 10

Γιατί υπάρχουν και καλά νέα που αφορούν (και) στον κινηματογράφο.

Flix Team
Χρήματα θα υπάρξουν! Εγκρίθηκαν κίνητρα για την ενίσχυση της ρευστότητας στην οπτικοακουστική αγορά

Ενα μήνα μετά την αύξηση του κίνητρου της επιδότησης οπτικοακουστικής παραγωγής στο 35% από 25% επί των επιλέξιμων δαπανών, με την ταυτόχρονη απάλειψη του ορίου των 5 εκατομμυρίων ευρώ, σήμερα εγκρίθηκε το πρόγραμμα για την εγγυοδοσία δανείων προς τις επιχειρήσεις παραγωγής οπτικοακουστικών έργων, μετά από πρόταση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Σε συνέχεια της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του πλαισίου της παραγωγής και την μεγέθυνση των επενδύσεων σε οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα που ξεκίνησε με την παρουσίαση του Filming in Greece τον περασμένο Μάρτιο, το έργο εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το συνολικό ύψος της επιχορήγησης θα είναι 25.000.000 ευρώ με δυνατότητα αύξησης των διαθέσιμων κεφαλαίων.

Δείτε ακόμη: Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση που κάνει το Filming in Greece πραγματικότητα

Σχολιάζοντας την έγκριση του προγράμματος, ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος δήλωσε: «Ο τομέας των δημιουργικών βιομηχανιών και ιδιαίτερα της οπτικοακουστικής παραγωγής αποτελεί ένα στοίχημα που η χώρα μας οφείλει να μην χάσει. Τα ασύγκριτα φυσικά της πλεονεκτήματα και το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει συνδυάζονται πλέον μ' ένα πιο πλήρες θεσμικό πλαίσιο, με σημαντικά επενδυτικά κίνητρα και χρηματοδοτικά εργαλεία. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και σήμερα βάζουμε τις βάσεις να ξεπεράσουμε και το εμπόδιο της ρευστότητας που αφορά κυρίως τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Είναι σαφές ότι τα παραπάνω ποσά αφορούν στο σύνολο της οπτικοακουστικής παραγωγής κι όχι μόνο στο σινεμά, αλλά σε κάθε περίπτωση η δημιουργία ενός θετικού κλίματος κι ενός ανταγωνιστικού πλαισίου –όπως και η σαφής θέληση επίλυσης προβλημάτων που ανακύπτουν –όπως για παράδειγμα το θέμα με το «Little Drummer Girl» και το ΚΑΣ, δείχνουν πως επιτέλους κάποια πράγματα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Δείτε επίσης: