Industry

To Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αναζητά Γενικό Διευθυντή

στα 10

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flix, το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού αποφάσισε την προκήρυξη διαγωνισμού για την θέση του Γενικού Διευθυντή. Πριν καν λήξει η θητεία του τωρινού.

Flix Team
To Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αναζητά Γενικό Διευθυντή

Πέρασαν μόλις λίγες μέρες απ΄όταν η πλειοψηφία της Ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας και σημαίνοντες άνθρωποι του σινεμά από το εξωτερικό έστειλαν μια ανοιχτή επιστολή στο Υπουργείο Πολιτισμού υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Γενικού Διευθυντή του ΕΚΚ Γρηγόρη Καραντινάκη που πρόκειται να λήξει σε λίγες μέρες.

Ανάμεσα σε άλλα οι υπογράφοντες την επιστολή δήλωναν: «Σε αυτή την τόσο κρίσιμη ακόμη για την Ελλάδα περίοδο, ο ελληνικός κινηματογράφος βάζει τα θεμέλια μιας αναπτυξιακής προοπτικής τόσο καλλιτεχνικά όσο και οικονομικά. Η επένδυση στον ελληνικό κινηματογράφο είναι μια επένδυση για τη χώρα μας και τη διεθνή εικόνα της.Για τους παραπάνω λόγους κρίνουμε επιτυχημένη την θητεία του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κου Καραντινάκη, ελπίζουμε στην ανανέωση της θητείας του για την δημιουργική, αποτελεσματική και απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΚ, έτσι ώστε η πιθανή καλυτέρευση του συνολικού τοπίου της χώρας να εκφραστεί και στον κινηματογραφικό χώρο με τον πλέον παραγωγικό τρόπο».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ που συνήλθε σήμερα, αποφάσισε να προβεί σε προκήρυξη για την πρόσκληση κατάθεσης υποψηφιοτήτων για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή, «ακολουθώντας την νόμιμη διαδικασία», πριν εν τούτοις λήξει επισήμως η θητεία του παρόντος, προκαταβάλλοντας έτσι τον Υπουργό Πολιτισμού που προφανώς έχει ακόμη την δυνατότητα να την ανανεώσει.

Ο Γρηγόρης Καραντινάκης θα μπορεί να συμμετάσχει επίσης στην διαδικασία που θα ανακοινωθεί επισήμως αύριο, αλλά η λογική λεει πως όταν η θητεία κάποιου σε έναν καίριο για τον Ελληνικό Πολιτισμό οργανισμό κρίνεται πετυχημένη (όπως στην περίπτωση του κ. Καραντινάκη), πριν από την εκ νέου προκήρυξη της θέσης (που δεν έχει ακόμη αδειάσει) από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, θα έπρεπε να έχει δοθεί η δυνατότητα στο Υπουργείο Πολιτισμού να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι...

Διαβάστε ακόμη: