Industry

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τη χρηματοδότηση των ελληνικών παραγωγών από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων

στα 10

Μετά την πρόσφατη παρέμβαση επαγγελματιών του σινεμά στην Υπουργό Πολιτισμού, το Κέντρο Κινηματογράφου εκδίδει ανακοίνωση σχετικά με την εξέλιξη της χρηματοδότησης των κινηματογραφικών παραγωγών από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.

Flix Team
Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τη χρηματοδότηση των ελληνικών παραγωγών από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων

Την περασμένη Παρασκευή επαγγελματίες του σινεμά συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού και με αντιπροσωπεία τους ζήτησαν από την κα. Μυρσίνη Ζορμπά την άμεση δράση της για το μείζον θέμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της τακτικής χρηματοδότησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η σχετική τροπολογία του νόμου 3905/10 ψηφίστηκε από την Βουλή στις 6 Μαρτίου 2019, αλλά δεν έχει ακόμη τεθεί σε εφαρμογή.

Με Δελτίο Τύπου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ενημερώνει πως έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες και πως το αίτημα βρίσκεται ήδη στο ΥΠΠΟΑ για να πάει στη συνέχεια στις οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και στη συνέχεια στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας.

Εστω και (ή ακριβώς γι' αυτό) προεκλογικά, αναμένουμε μια θετική εξέλιξη για το πολύπαθο ελληνικό σινεμά.

Διαβάστε παρακάτω αυτούσιο το Δελτίο Τύπου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χρηματοδότηση των κινηματογραφικών παραγωγών από το Π.Δ.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες αναφορικά με το αίτημα χρηματοδότησης των κινηματογραφικών παραγωγών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΦΕΚ Α/48/14.3.2019)- ΑΡΘΡΟ 71 με το συνολικό ποσό των 4.000.000,00€.

Σήμερα το αίτημα απεστάλη στη Γ.Δ. Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, η οποία είναι αρμόδια για την υποδοχή του και την προώθηση στις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου, ώστε να λάβει την υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού, η οποία είναι ενήμερη και συμφωνεί. Αμέσως μετά θα πρέπει να ακολουθήσουν οι διαδικασίες από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας.

Παράλληλα εξετάζονται όλα τα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και προετοιμασία τόσο των αμιγώς ελληνικών παραγωγών όσο και των διεθνών συμπαραγωγών, ώστε να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί ικανοποίησης των κατά περίπτωση αιτημάτων.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου


Διαβάστε ακόμη: Οι επαγγελματίες του σινεμά συνεχίζουν να ζητούν κρατική πολιτική για τον κινηματογράφο