Industry

Μην γελαστούμε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου δεν έχει διοριστεί

στα 10

Για να δικαιούται να δουλέψει το νέο ΔΣ του ΕΚΚ, ο διορισμός του πρέπει να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Τρεις βδομάδες τώρα, αυτό δεν έχει συμβεί.

Μην γελαστούμε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου δεν έχει διοριστεί

Ανακοίνωση δεν σημαίνει υλοποίηση, στην ελληνική πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα αυτό το έχουμε γνωρίσει, βιώσει κι αρχίσει να θεωρούμε ως δεδομένο.

Το τελευταίο «λειτουργικό» Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου διορίστηκε τον Σεπτέμβριο 2018, ακόμα με Πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, αλλά μέλη του παραιτήθηκαν τον Δεκέμβριο 2018, σηματοδοτώντας την αρχή της διάλυσής του.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό χρονικό των ανακατατάξεων στο ΕΚΚ: Καμιά αγάπη για το ελληνικό σινεμά

Στις 19 Μαρτίου, η Υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, ανακοίνωσε το διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με πρόεδρο τον Βασίλη Βαφέα. Οπότε όλα καλά και πιάνουμε δουλειά;

Οχι στ' αλήθεια, μια και από εκείνη την ημέρα, ως και σήμερα, τρεις εβδομάδες αργότερα, ο διορισμός του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, δεν έχει, άρα, διοριστεί επίσημα. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να συνεδριάσει, δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση. Με τη δομή του ετοιμόρροπη ήδη από το τέλος της περασμένης χρονιάς, το ΕΚΚ είναι και τυπικά αδρανές τον τελευταίο μήνα, ή δύο, αν λάβει κανείς υπ' όψιν ότι η τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ έγινε στις 6 Φεβρουαρίου. Ποιος θεωρεί ότι, με δεκάδες σχέδια ταινιών σε εκκρεμότητα, υπάρχει χρόνος για χάσιμο; Ενδεχομένως το Υπουργείο Πολιτισμού.

Διαβάστε ακόμη: Για νιοστή φορά νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου