Industry

Παραιτήσεων και αντικαταστάσεων συνέχεια στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

στα 10

Δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ υπέβαλαν την παραίτησή τους απευθείας στο Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο, όπως και το Κέντρο Κινηματογράφου, δεν έχει ακόμη στείλει κάποια επίσημη ενημέρωση για την αντικατάστασή τους.

Παραιτήσεων και αντικαταστάσεων συνέχεια στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Το τοπίο στο ελληνικό σινεμά συνεχίζει να θολώνει επικίνδυνα.

Μετά από την παύση της Γενικής Διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, την τραγελαφική συνέντευξη Τύπου της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τις αυξανόμενες φήμες για το χάος που επικρατεί σε ΕΚΚ, Υπουργείο και ΕΡΤ σε σχέση με το ελληνικό σινεμά, δύο ακόμη παραιτήσεις από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου έρχονται για να επιβεβαιώσουν πως απαιτείται άμεση παρέμβαση από κάποιον σώφρων άνθρωπο μήπως και καταφέρει να σώσει ό,τι σώζεται.

Διαβάστε ακόμη: «Κοινωνικό μέρισμα» από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ:

Σύμφωνα με διαρροή από το Υπουργείο Πολιτισμού (που επιβεβαιώθηκε με δημοσιεύματα στην Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών), στις 17 Νοεμβρίου (όταν από το ΕΚΚ έφευγε δελτίο Τύπου για νέες εγκρίσεις) παραιτήθηκαν από το ΔΣ του ΕΚΚ η Ρέα Βάλντεν και η Ευγενία Αρσένη οι οποίες στις επιστολές παραίτησης που κατέθεσαν άφησαν να εννοηθεί πως διαφωνούσαν με τις πρακτικές του Διοικητικού Συμβουλίου (στο οποίο αυτή τη στιγμή παραμένουν οι Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Κωστής Καρπόζηλος, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο Σόλων Ξενόπουλος και η Ελισάβετ Χρονοπούλου).

Διαβάστε και δείτε εδώ αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν στη Συνέντευξη Τύπου της ΕΡΤ που φιλοξένησε το 58ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Γράφει η Ρέα Βαλντέν στην επιστολή της προς την Υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου:

«Θεωρώ καίρια τη σημασία του ΕΚΚ για τη χάραξη πολιτιστικής στρατηγικής στον κινηματογράφο, για τη στήριξη της ποιότητας, πολυφωνίας και μορφικής αναζήτησης στην κινηματογραφική παραγωγή, καθώς και για την κινηματογραφική παιδεία. Σας υποβάλω την παραίτησή μου από το Δ.Σ. διότι θεωρώ ότι το συγκρουσιακό κλίμα που έχει διαμορφωθεί δεν συντελεί στην παραγωγική λειτουργία του».

Γράφει η Ευγενία Αρσένη στην επιστολή της προς την Υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου:

«Τα πρακτικά του Δ.Σ. της ολιγόμηνης θητείας μου αποτυπώνουν με σαφήνεια πως λειτούργησα με κρίση και σοβαρότητα για τη στήριξη των κινηματογραφιστών και των εργαζομένων, επιχειρώντας να συμβάλλω στην πιο δίκαιη αντιμετώπιση κάθε ζητήματος που μου δόθηκε. Επιλέγω να φύγω τη στιγμή που οι διαδικασίες δεν συνάδουν με τις δικές μου αρχές, ως εκ τούτου δεν μπορώ πλέον να συνεισφέρω ουσιαστικά και να συνεχίσω να τιμώ την επιλογή σας».

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ: