Buzz

«Gravity»: μας ρωτάτε πώς γυρίστηκε κι αυτό το βίντεο θα σας τα εξηγήσει όλα!

στα 10

Δείτε το παρασκηνιακό βίντεο από τα γυρίσματα του «Gravity» με τη Σάντρα Μπούλοκ να χορογραφεί τις κινήσεις της, όσο ο Αλφόνσο Κουαρόν κινεί την κάμερα κι ο Εμάνιουελ Λουμπέσκι φωταγωγεί το «διάστημα»

«Gravity»: μας ρωτάτε πώς γυρίστηκε κι αυτό το βίντεο θα σας τα εξηγήσει όλα!

Το «Gravity» είναι μία ταινία που, είτε σας άρεσε είτε όχι (υπήρξαν και οι αντίθετες γνώμες), άλλαξε την ιστορία του σινεμά. Εσπασε τα όρια, σήκωσε τον πήχη και έθεσε νέες προκλήσεις για το «τι μπορεί να γυριστεί κινηματογραφικά και τι όχι». Ειδικά εφέ, φωτισμοί, το στήσιμο του light box στο στούντιο, ο αυτοματοποιημένος μηχανισμός που κινεί κάμερα-φώτα και τον ίδιο τον ηθοποιό για να μιμηθεί την έλλειψη βαρύτητας στο διάστημα. Μία πολύπλοκη χορογραφία, μελετημένη στην λεπτομέρειά της. Ολοι έλεγαν στον Αλφόνσο Κουαρόν ότι «αυτή η ταινία δεν μπορεί να γίνει». Εκείνος όμως δημιούργησε την τεχνολογία για να τη γυρίσει.

Δείτε πώς. Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Κουαρόν, ο Λουμπέσκι, οι ειδικοί των εφέ εξηγούν πώς γυρίστηκαν τα 5λεπτα (και σε στιγμές 12λεπτα) μονοπλάνα. Δείτε την Μπούλοκ στο σετ να ίπταται και να χορογραφεί τις κινήσεις της. Δείτε το light box μέσα στο οποίο οι ηθοποιοί έζησαν για μήνες ευχόμενοι να μην συγκρουστούν με καμία κάμερα ή κάποιο φως πέσει πάνω τους γιατί τότε «bye bye» που εξηγεί και η Σάντρα.

«Οταν γράφεις ένα σενάριο, δεν σκέφτεσαι ποτέ ''πώς θα το κάνεις''. Σ' αυτή την ταινία, καταλάβαμε από την αρχή ότι πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι που δεν υπήρχε....» λέει ο Κουαρόν.

«Ομως η διαφορά είναι ότι ποτέ αυτή η ταινία δεν είχε στόχο την επίδειξη των ειδικών εφέ. Δεν έγινε για τα εφέ...» προσθέτει ο Λουμπέσκι.

Πατήστε το play κι απογειωθείτε στην έξω κινηματογραφική στρατόσφαιρα...

.

Διαβάστε τα πάντα για το «Gravity» εδώ.

Tags: Gravity