Buzz

Γουες Αντερσον, για σένα με αγάπη...

στα 10

Σαν σήμερα, 1η Μαΐου του 1969, γεννήθηκε ο Γουες Αντερσον στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τότε και μέχρι σήμερα ζει και μεγαλώνει μαζί με τα παιχνίδια, τους υπέροχους ήρωες και τις αγαπημένες του ταινίες στον πλανήτη σινεμά. Γουες, να μείνεις για πάντα εκεί...

Γουες Αντερσον, για σένα με αγάπη...

Υπάρχουν σκηνοθέτες που αγαπάμε και σκηνοθέτες που θα θέλαμε να είναι φίλοι μας. Υπάρχουν ταινίες που λατρεύουμε με το χρόνο και ταινίες που αγαπάμε κεραυνοβόλα. Υπάρχουν κινηματογραφικοί ήρωες που μας μοιάζουν και κινηματογραφικοί ήρωες που θα θέλαμε να τους μοιάσουμε.

Τοποθετήστε αυτόματα τον Γουες Αντερσον, τις ταινίες του και τους ήρωές του στη δεύτερη κατηγορία όλων των παραπάνω, αφού εδώ και δύο δεκαετίες περίπου το μόνο που κάνει με κάθε του καινούρια ταινία είναι να ενισχύει όλα όσα πιστεύαμε γι' αυτόν την εποχή που ακόμη θαυμάζαμε το ντεμπούτο του, «Bottle Rocket» στα μέσα της δεκαετίας του '90.

Από τότε και μέχρι σήμερα, μεγαλώνουμε κι εμείς μαζί του, γνωρίζοντας πως ό,τι κι αν συμβεί (στη ζωή ή το σινεμά), πάντα κάπου θα βρίσκεται μια σκηνή, ένας διάλογος, ένα τραγούδι ή απλά μια σιωπή από το παστέλ φιλμικό του σύμπαν που μπορεί να κάνει τα πράγματα καλύτερα.

Με την αφορμή των γενεθλίων του, που τον βρίσκουν στα 44 του χρόνια να έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα της καινούριας του ταινίας, «The Grand Budapest Hotel», του ευχόμαστε να μην μεγαλώσει ποτέ και σας χαρίζουμε μερικά κλικ στον θαυμαστό του κόσμο!

2

Anderson Unlimited: Περάστε 25 υπέροχα λεπτά με ένα rewind στο έργο, τους ήρωες και τις εμμονές του Γουες Αντερσον

New York, New York: Ο Γουες Αντερσον διαλέγει τις 10 αγαπημένες του ταινίες για τη Νέα Υόρκη.

2

Wes Anderson Mixtape: Τα τραγούδια που σημάδεψαν τη φιλμογραφία του σε μια κασέτα για ένα αιώνιο καλοκαίρι.

Oταν το Flix συνάντησε τον Γουες Αντερσον: Τον είδαμε στο Φεστιβάλ Καννών με αφορμή την πρεμιέρα του «Moonrise Kingdom» και αυτός μας μιλούσε για τα χρόνια του στο σχολείο.

2

Η αλφαβήτα του Γουες Αντερσον: Η ισπανική Hexagonall μαθαίνει την αλφάβητο βλέποντας όλες τις ταινίες του Γουες Αντερσον.

Ο Γουες Αντερσον βλέπει Criterion Collection: Δείτε ποιες είναι οι 10 αγαπημένες ταινίες του Γουες Αντερσον από τον κατάλογο της Criterion Collection

2

Μελετήστε το σενάριο του «Μoonrise Kingdom»: Ενα υπέροχο σενάριο σε μια υπέροχη ηλεκτρονική έκδοση. Διαβάστε το με τα μάτια ανοιχτά!

Κλείστε δωμάτιο στο «The Grand Budapest Hotel»: Οι πρώτες εικόνες και όλες οι πληροφορίες για την καινούρια ταινία του Γουες Αντερσον.

2

Αν δεν χορτάσατε, περισσότερος Γουες Αντερσον εδώ.