Buzz

Οι Τρεντ Ρέζνορ & Ατικους Ρος αποκαλύπτουν το μουσικό σκορ του «Gone Girl»

στα 10

Στην τρίτη συνεργασία τους με τον Ντέιβιντ Φίντσερ, οι Τρεντ Ρέζνορ & Ατικους Ρος ντύνουν τη μυστηριώδη εξαφάνιση μιας γυναίκας με ένα ανατριχιαστικό, αέρινο, απειλητικό σκορ. Ακούστε το soundtrack του «Gone Girl».

Οι Τρεντ Ρέζνορ & Ατικους Ρος αποκαλύπτουν το μουσικό σκορ του «Gone Girl»

Στην πρώτη τους συνεργασία με τον Ντέιβιντ Φίντσερ, οι Τρεντ Ρέζνορ και Ατικους Ρος είχαν κερδίσει Οσκαρ: η μουσική του «The Social Network» είχε αποσπάσει το 2011 το χρυσό αγαλματάκι. Μόνιμοι συνεργάτες του έκτοτε, συνέθεσαν το soundtrack και για «Το Κορίτσι με το Τατουάζ», ενώ τώρα τους συναντάμε ξανά στα credits του «Gone Girl». Κι από ό,τι φαίνεται, τα μέλη των Nine Inch Nails έγραψαν αυτή τη φορά ένα μουσικό σκορ που δεν θα είναι απλώς επιβλητικό και σκοτεινό, αλλά όσο ανατριχιαστικό και το θέμα της ταινίας. Σκότωσε ο Νικ τη γυναίκα του και εξαφάνισε το πτώμα της; Δείτε το πρώτο trailer του «Gone Girl» που μας υποψιάζει για την ενοχή του συζύγου.

Είτε το έκανε, είτε η αλήθεια είναι ακόμα πιο σοκαριστική, οι συνθέτες του μουσικού σκορ αποφάσισαν να μας δώσουν ένα πρώτο teaser για να καταλάβουμε το ύφος και την ατμόσφαιρα της ταινίας. Πριν από λίγες μέρες, πόσταραν στην επίσημη ιστοσελίδα των Nine Inch Nails ένα preview: το κομμάτι «The Way He Looks at Me», που αν το ακούσετε αρκετές φορές υπόσχεται να στοιχειώσει τους εφιάλτες σας.

UPDATE 25/9: Σήμερα αποκάλυψαν όλο το ανατριχιαστικό, υποβλητικό, σκοτεινό soundtrack που μπορείτε να το απολαύσετε streaming αποκλειστικά από το σάιτ της npr.org, ή να ακούσετε δείγματα των κομματιών στο τέλος του κειμένου του Flix.

gone girl rosamund pike 607

Βασισμένο στο ομότιτλο best-seller της Τζίλιαν Φλιν και αλλαγμένο στο φινάλε από την ίδια τη συγγραφέα, το «Gone Girl» είναι ακόμη μια αφορμή για τον Ντέιβιντ Φίντσερ να κινηθεί στο σινεμά είδους με τον χαρακτηριστικό τρόπο που το κάνει εδώ και χρόνια: σ' ένα πρώτο διάβασμα, η ταινία είναι ένα θρίλερ μυστηρίου για μία γυναίκα που εξαφανίζεται και πιθανόν έχει δολοφονηθεί. Οσοι επιλέξουν να κοιτάξουν πιο αναλυτικά, ο Φίντσερ, ως γνήσιο παιδί του Χίτσκοκ, έχει συνθέσει ένα παιχνίδι του μυαλού και μία ψυχολογική διατριβή για το πώς μπορούμε να εξαφανιστούμε μέσα σ' ένα γάμο. Πρωταγωνιστούν οι Μπεν Αφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις και Τάιλερ Πέρι.

Ο Φίντσερ είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Wall Street Journal» ότι η μόνη οδηγία που έδωσε στους μουσικούς συνεργάτες του ήταν ότι ήθελε το soundtrack να θυμίζει, σε «πειραγμένη» μορφή, την μουσική που ακούς σ' ένα spa.

«Ακουγα αυτή τη χαλαρωτική, κυκλωτική μουσική που σου βάζουν για να ηρεμήσεις στο spa και σκέφτηκα 'σε κάτι τέτοιο πρέπει να πατήσουμε'. Η ταινία μιλάει για διπροσωπία, υποκρισία, τον Καλό Χριστιανό, την Ευτυχισμένη Οικογένεια. Οπότε μία μουσική που πρέπει να σου επιβάλλει να χαλαρώσεις, μια μουσική που 'σου δίνει αγκαλίτσες' μου φάνηκε ιδανική για αυτό που θέλαμε να κάνουμε..»

«Ακριβώς αυτό» συμφώνησε κι ο Ρέζνο. «Μας είπε 'σκεφτείτε αυτές τις απαίσιες μουσικές που ακούς όταν κάνεις μασάζ. Πάρτε κάτι τέτοιο και διεστραβλώστε το, κάντε το τρομαχτικό...»

Το «Gone Girl» κάνει πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου από την Odeon.

Ακούστε το «The Way He Looks at Me»:

.

Ακούστε περισσότερο Gone Girl εδώ:

.

Διαβάστε περισσότερα για το «Gone Girl»:

Tags: Gone Girl