Buzz

Η κινηματογραφική «Καρδερίνα» της Ντόνα Ταρτ βρήκε τον σκηνοθέτη της

στα 10

Ο Τζόν Κρόουλι του «Brooklyn» θα αναλάβει το δύσκολο έργο της μεταφοράς του βιβλίου στην οθόνη.

Η κινηματογραφική «Καρδερίνα» της Ντόνα Ταρτ βρήκε τον σκηνοθέτη της
illustration: Valero Doval

Η «Καρδερίνα», το τρίτο βιβλίο της Ντόνα Ταρτ, υπήρξε ένα από τα πιο πετυχημένα και πολυσυζητημένα μυθιστορήματα των τελευταίων χρόνων. Αφηγείται την ιστορία του Θίο Ντέκερ, γιου μιας αφοσιωμένης μητέρας και ενός ασυλλόγιστου, κατά κύριο λόγο απόντα πατέρα, ο οποίος επιζεί ως εκ θαύματος από μια βόμβα στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, που του στερεί τη μητέρα του, μα του αφήνει κληρονομιά έναν μικρό αριστουργηματικό πίνακα που απεικονίζει μια καρδερίνα.

Μόνος κι απροστάτευτος, τελικά θα βρει καταφύγιο στην οικογένεια ενός πλούσιου φίλου. Θαμπώνεται από το καινούργιο του σπιτικό στη Λεωφόρο Παρκ, αγανακτεί με συμμαθητές που δεν ξέρουν πώς να τον αντιμετωπίσουν, βασανίζεται από μια αβάσταχτη νοσταλγία για τη μητέρα του και, όσο περνάει ο καιρός, αγκιστρώνεται σε αυτό που διατηρεί πιο έντονη τη θύμησή της: τον μικρό, ανεξήγητα σαγηνευτικό πίνακα, που τελικά παρασύρει τον Θίο στον υπόκοσμο και στην παρανομία…

Διαβάστε ακόμη: Η «Καρδερίνα» της Ντόνα Ταρτ πετάει προς το σινεμά!

the goldfinch 607 Illustration:Wesley Merritt

Οι συζητήσεις για τη μεταφορά του βιβλίου στην οθόνη προφανώς ξεκίνησαν πριν ακόμη το βιβλίο φτάσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων, όμως τώρα η ταινία είναι πολύ κοντά στην πραγματοποίησή της. Μπορεί το καστ να μην έχει ακόμη ανακοινωθεί, όμως ο Τζον Κρόουλι θα είναι ο σκηνοθέτης του φιλμ, με το σενάριο να έχει ήδη γραφτεί από τον Πίτερ Σάρον, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική δουλειά στο «Tinker Tailor Soldier Spy».

Κι ο Κρόουλι, ακόμη κι αν δεν είναι ένας από τους πιο διάσημους σκηνοθέτες της βιομηχανίας, έκανε με το «Brooklyn» μια ταινία που κατόρθωσε να μεταφέρει αυτούσια την αίσθηση και τις λεπτές αποχρώσεις του βιβλίου του Κολμ Τόιμπιν στην οθόνη.

Τα γυρίσματα του φιλμ θα ξεκινήσουν μέσα στον επόμενο χρόνο, αφού πρώτα ο Κρόουλι σκηνοθετήσει την Κέιτ Μπλάνσετ στο ντεμπούτο της στο Broadway, με το «The Present», μια νέα ανάγνωση του πρώτου θεατρικού του Αντον Τσέχοφ, «Πλατόνοφ».

Δείτε ακόμη: