Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Μουσική

στα 10

Την Κυριακή 12 Ιανούαριου 2014 (προς ξημερώματα Δευτέρας) θα λάβει χώρα η 71η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Μέχρι τότε, αναλύουμε τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και τις εκπλήξεις, προβλέποντας τους τελικούς νικητές σε κάθε κατηγορία.

Flix Team
Χρυσές Σφαίρες 2014 / Οι προβλέψεις του Flix:  Καλύτερη Μουσική
Σκηνή από το «12 Χρόνια Σκλάβος» του Στιβ ΜακΚουίν με τη μουσική του Χανς Τσίμερ

Είναι αλήθεια πως η χρονιά δεν διακρίνεται για τις μεγάλες κινηματογραφικές μουσικές της και η πεντάδα των Χρυσών Σφαιρών το αποδεικνύει αφού τρία στα πέντε original scores είναι απλά... μια από τα ίδια, αφήνοντας τη δύσκολη δουλειά στην διαστημική όπερα που έγραψε ο Στίβεν Πράις για το «Gravity» και στο indie soundtrack του Αλεξ Εμπερτ για το «Ολα Χάθηκαν» του Τζέι Σι Τσάντορ.

Ο τελευταίος θα άξιζε να απειλήσει στα ίσα τον Στίβεν Πράις, αν στην πεντάδα δεν βρισκόταν ο Χανς Τσίμερ με το «12 Χρόνια Σκλάβος» που φέρνει την εμπειρία του για τη μελαγχολική μουσική της επικρατέστερης ταινίας στα βραβεία. Δεδομένου πως από τις υποψηφιότητες απουσιάζει ο Ράντι Νιούμαν για το «Μπαμπούλες Πανεπιστημίου» (γιατί;) και οι Arcade Fire για τη δική τους σύνθεση στο «Her» του Σπάικ Τζόουνς.

Οι πέντε υποψηφιότητες για την καλύτερη μουσική είναι:

  • Αλεξ Εμπερτ για το «Ολα Χάθηκαν»
  • Αλεξ Χέφες για το «Mandela: Long Walk to Freedom»
  • Στίβεν Πράις για το «Gravity»
  • Τζον Γουίλιαμς για το «The Book Thief»
  • Χανς Τσίμερ για το «12 Χρόνια Σκλάβος»

Ακούστε εδώ ένα θέμα από το soundtrack του «12 Χρόνια Σκλάβος» με τη μουσική του Χανς Τσίμερ:


Ακούστε εδώ ένα θέμα από το soundtrack του «Gravity» με τη μουσική του Στίβεν Πράις:


Ακούστε εδώ ολόκληρο το soundtrack του «Ολα Χάθηκαν» με τη μουσική του Αλεξ Εμπερτ:


[«Δείτε» την 71η απονομή των Χρυσών Σφαιρών την Κυριακή 12 Ιανουαρίου μαζί με το Flix, αφού οι συντάκτες του θα ξενυχτήσουν για να παρακολουθήσουν ζωντανά όλα όσα θα συμβούν στην τελετή μεταφέροντας λεπτό προς λεπτό την ατμόσφαιρα, τους νικητές, τους χαμένους και το παρασκήνιο των βραβείων.]

Περισσότερες προβλέψεις:

Διαβάστε ακόμη: