Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Ταινία - Δράμα

στα 10

Την Κυριακή 12 Ιανούαριου 2014 (προς ξημερώματα Δευτέρας) θα λάβει χώρα η 71η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Μέχρι τότε, αναλύουμε τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και τις εκπλήξεις, προβλέποντας τους τελικούς νικητές σε κάθε κατηγορία.

Flix Team
Χρυσές Σφαίρες 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Ταινία - Δράμα
Ο «12 Χρόνια Σκλάβος» μετράει τις ώρες πριν τη βράβευση του...

Αυτή είναι η μεγάλη κατηγορία των Χρυσών Σφαιρών. Η κατηγορία στην οποία βραβεύεται η καλύτερη ταινία της χρονιάς και που φέτος αποτελεί μια μεγάλη μάχη με... σίγουρο νικητή. Οι προβλέψεις δίνουν προβάδισμα στο «12 Χρόνια Σκλάβος» του Στιβ ΜακΚουίν, αλλά η δύναμη του «Gravity» δεν είναι αμελητέα, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς πως από την κατηγορία λείπει ο «Οδηγός Διαπλοκής», αφού μας προέκυψε... κωμωδία και άρα είναι φαβορί στη δική του κατηγορία, αυτή της Καλύτερης Ταινίας - Κωμωδία ή Μιούζικαλ.

Το δράμα του Στιβ ΜακΚουίν είναι κατεξοχήν οσκαρικό (για να γίνουμε και λίγο κακοί, έχει φτιαχτεί και ως τέτοιο) και τερματίζει οποιαδήποτε διάθεση του Χόλιγουντ να μιλήσει για τη δουλεία - δικαιώνοντας μετά από χρόνια ακόμη και εκείνον τον δύσμοιρο τον Στίβεν Σπίλμπεργκ που είδε το «Πορφυρό Χρώμα» του να χάνει τρεις ακριβώς δεκαετίες πριν το εν λόγω βραβείο.

Από την άλλη, το «Gravity» φέρει τον αέρα του μοντέρνου, μιας καθαρόαιμης κινηματογραφικής εμπειρίας και μοιάζει να μιλάει λίγο περισσότερο για το μέλλον του σινεμά σε σαφώς πιο ελαφρείς τόνους από το «12 Χρόνια Σκλάβος», πράγμα που ίσως να μην το ευνοήσει στην τελική επιλογή.

Οσο για τις υπόλοιπες τρεις ταινίες, είναι απλά χαμένες από χέρι...

Οι πέντε υποψήφιες ταινίες στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία - Δράμα είναι:

  • 12 Χρόνια Σκλάβος
  • Gravity
  • Rush
  • Philomena
  • Captain Phillips

[«Δείτε» την 71η απονομή των Χρυσών Σφαιρών την Κυριακή 12 Ιανουαρίου μαζί με το Flix, αφού οι συντάκτες του θα ξενυχτήσουν για να παρακολουθήσουν ζωντανά όλα όσα θα συμβούν στην τελετή μεταφέροντας λεπτό προς λεπτό την ατμόσφαιρα, τους νικητές, τους χαμένους και το παρασκήνιο των βραβείων.]

Περισσότερες προβλέψεις:

Διαβάστε ακόμη: