Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερο Τραγούδι

στα 10

Την Κυριακή 12 Ιανούαριου 2014 (προς ξημερώματα Δευτέρας) θα λάβει χώρα η 71η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Μέχρι τότε, αναλύουμε τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και τις εκπλήξεις, προβλέποντας τους τελικούς νικητές σε κάθε κατηγορία.

Flix Team
Χρυσές Σφαίρες 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερο Τραγούδι
Η παρέα του «Inside Llewyn Davis» τραγουδούν το «Please Mr. Kennedy»

Μοιάζει ειρωνικό, αλλά το τραγούδι που μοιάζει φέτος ως φαβορί για τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου τραγουδιού δεν μπορεί να είναι υποψήφιο για Οσκαρ, σύμφωνα με τους κανόνες της Ακαδημίας, και αυτό δεν είναι άλλο από το «Please Mr. Kennedy» από το «Inside Llewyn Davis» των Τζόελ και Ιθαν Κοέν, που μαζί με το «Let it Go» από το «Frozen» της Disney είναι και τα μόνα δύο τραγούδια της πεντάδας που ανήκουν σε ταινίες... περίπου μιούζικαλ.

Το «Let it Go» (υπέροχο στη σκηνή που ακούγεται μέσα στο «Frozen», αλλά μάλλον απλά ένα χιτάκι αποσυνδεδεμένο από την ταινία του) είναι και ο μεγάλος αντίπαλος του «Please Mr. Kennedy», αν οι ψηφοφόροι των Χρυσών Σφαιρών δεν είναι έτοιμοι για κάτι πιο... φολκ ή υπερβολικά ευσυγκίνητοι από το «ordinary» τραγούδι που αφιέρωσαν οι U2 στον Νέλσον Μαντέλα για τις ανάγκες του «Mandela: Long Walk to Freedom».

Επίσης το τραγούδι που κανονικά θα κέρδιζε τη Χρυσή Σφαίρα (και είναι πολύ πιθανό να κερδίσει το Οσκαρ αν θα είναι υποψήφιο), το «Young and Beautiful» της Λάνα Ντελ Ρέι δεν είναι υποψήφιο εδώ, πράγμα περίεργο αφού μιλάμε για μια all - star πεντάδα που θυμίζει μάλλον υποψηφιότητες για τα Grammy και όχι για κινηματογραφικά τραγούδια.

Διαβάστε εδώ όλη τη λίστα με τις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών

Τα πέντε υποψήφια τραγούδια είναι τα εξής:

  • Atlas / Coldplay από το «Αγώνες Πείνας: Φωτιά»
  • Let it Go / Ιντίνα Μένζελ από το «Frozen»
  • Ordinary Love / U2 από το «Mandela: Long Walk to Freedom»
  • Please Mr. Kennedy / Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και άλλοι από το «Inside Llewyn Davis»
  • Sweeter than Fiction / Τέιλορ Σουίφτ από το «One Chance»

Δείτε εδώ τη σκηνή όπου ακούγεται το «Please Mr. Kennedy» στο «Inside Llewyn Davis»:


[«Δείτε» την 71η απονομή των Χρυσών Σφαιρών την Κυριακή 12 Ιανουαρίου μαζί με το Flix, αφού οι συντάκτες του θα ξενυχτήσουν για να παρακολουθήσουν ζωντανά όλα όσα θα συμβούν στην τελετή μεταφέροντας λεπτό προς λεπτό την ατμόσφαιρα, τους νικητές, τους χαμένους και το παρασκήνιο των βραβείων.]

Διαβάστε ακόμη: