Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2016: Κουέντιν Ταραντίνο ήσουν αδιάβαστος.

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Μισητοί Οκτώ» παρέλαβε το βραβείο για τον συνθέτη της ταινίας του Ενιο Μορικόνε, αλλά στον ενθουσιασμό του έκανε ένα μικρό, τόσο δα, ασήμαντο λαθάκι.

Flix Team
Χρυσές Σφαίρες 2016: Κουέντιν Ταραντίνο ήσουν αδιάβαστος.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος χτες το βράδυ, παραλαμβάνοντας τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης Μουσικής Επένδυσης για λογαριασμό του Ενιο Μορικόνε.

Μιλώντας από την σκηνή, εξήγησε ότι είναι ο αγαπημένος του συνθέτης, όχι από το γκέτο των συνθετών κινηματογραφικής μουσικής, αλλά από τον Μότσαρτ και τον Μπετόβεν. Και συνέχισε λέγοντας ότι ο Μορικόνε «δεν έχει κερδίσει κανένα βραβείο για την μουσική του στην Αμερική. Είμαι περήφανος που σκηνοθέτησα την ταινία (σ.σ. «Οι Μισητοί Οκτώ») που του έδωσε τη Χρυσή Σφαίρα. Για τον Ενιο και την γυναίκα του λέω «thank you and grazie. GRAZIEEEE».

Δείτε ακόμη: Χρυσές Σφαίρες 2016: H απονομή με τον τρόπο του Flix

Μόνο που ο Κουέντιν δεν είχε τσεκάρει τα στοιχεία του πριν ενθουσιαστεί για την αδικία που μόλις διορθώθηκε! Βλέπετε, ο Μορικόνε έχει κερδίσει δύο Xρυσές Σφαίρες για την «Αποστολή» το 1987 και το «Ο Θρύλος του 1900» και παρ΄ ότι δεν έχει κερδίσει Οσκαρ για κάποια συγκεκριμένη ταινία, το 2007 πήρε ένα τιμητικό Οσκαρ για το σύνολο της καριέρας του.

Για του λόγου του αληθές....

morricone oscar

Δείτε ακόμη: