Φεστιβάλ / Βραβεία

«Είστε υποψήφιοι για Χρυσή Σφαίρα!» - Οι σταρ αντιδρούν στα καλά νέα

στα 10

Από τον Ράιαν Γκόσλινγκ ως την Ιζαμπέλ Ιπέρ κι από την Είμι Ανταμς ως... τον Στίβι Γουόντερ, να τι είπαν οι φετινοί υποψήφιοι για Χρυσή Σφαίρα, μόλις έμαθαν τα νέα!

«Είστε υποψήφιοι για Χρυσή Σφαίρα!» - Οι σταρ αντιδρούν στα καλά νέα

Χτύπησε το τηλέφωνο, ήρθε μήνυμα, με κάποιον τρόπο, από ατζέντηδες ή φίλους, οι φετινοί υποψήφιοι για τις Χρυσές Σφαίρες ειδοποιήθηκαν ότι έχουν μπει με φόρα στην κούρσα. Διαβάστε παρακάτω πώς αντέδρασαν, ποιους ευχαρίστησαν, τι έκαναν την ώρα που έμαθαν τα νέα.

Διαβάστε αναλυτικά τις Υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες 2017, με σχολιασμό

La La Land 607

Κόλιν Φάρελ - Α' Ανδρικός Ρόλος Κωμωδία ή Μιούζικαλ, «Lobster» / Η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντε έκανε το να σε ξυπνά ο publicist σου στις 5 το πρωί κάτι το υπέροχο! Η καλύτερη κλήση αφύπνησης στον κόσμο είναι να σου λένε ότι είσαι υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα... Τόσο ευγνώμων που συμπεριλαμβάνομαι σ' αυτήν την απίστευτη ομάδα ηθοποιών και υπόχρεος στον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου που δημιούργησαν έναν τέτοιο ήρωα και μια τέτοια ταινία σαν τη δική μας και στην A24 που την προώθησε τόσο σωστά. Ευχαριστώ την Ενωση για την αναγνώριση της προσπάθειάς μας και τη συνεχή υποστήριξη.

Ντέιμιεν Σαζέλ - Σκηνοθεσία, Πρωτότυπο Σενάριο, «La La Land» / Μια και βρίσκομαι στο Λος Αντζελες, ήταν ένα πολύ πρωινό ξεκίνημα, αλλά ο καλύτερος τρόπος να ξυπνήσω, είμαι τόσο ευγνώμων και ενθουσιασμένος με τις υποψηφιότητες. Ευχαριστώ πολύ την Ενωση που τιμά το «La La Land» και που αναγνωρίζει την τεράστια δουλειά όλου του καστ και του συνεργείου και ιδιαίτερα της Εμα, του Ράιαν και του Τζάστιν.»

Εμα Στόουν - Α' Γυναικείος Ρόλος Κωμωδία ή Μιούζικαλ, «La La Land» / Γουάου! Νιώθω τέτοια τιμή που είμαι μέρος αυτής της απίστευτης ταινίας. Ευχαριστώ την Ενωση και συγχαρητήρια στον Ντέιμιεν, τον Ράιαν, τον Τζάστιν και την οικογένειά μου στο «La La Land».

Ράιαν Γκόσλινγκ - Α' Ανδρικός Ρόλος Κωμωδία ή Μιούζικαλ, «La La Land» / Εκτιμώ αφάνταστα την Ενωση που αναγνώρισε όχι μόνο το δικό μου ρόλο σ' αυτήν την ταινία, αλλά επίσης την εκπληκτική δουλειά των Ντέιμιεν Σαζέλ, Εμα Στόουν και Τζάστιν Χέργουιτς. Συγχαρητήρια σ' εκείνους και σ' όλους τους άλλους υποψήφιους.

Διαβάστε ακόμη: H Ενωση Κριτικών της Νέας Υόρκης ψηφίζει το «La La Land» ως την καλύτερη ταινία του 2016

Neruda 1

Πάμπλο Λαραΐν - Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία, «Neruda» / Είμαστε ενθουσιασμένοι για την υποψηφιότητα του «Νερούδα» και για την αναγνώριση της Νάταλι για το «Jackie». Η ερμηνεία της Νάταλι είναι ατρόμητη, ως θέα σε μια γυναίκα που ένωσε ένα έθνος που πενθούσε. Το να κάνουμε και τις δύο ταινίες ήταν ένα απίστευτο ταξίδι γεμάτο προκλήσεις και είμαι ευγνώμων για το δυνατό πάθος και την αφοσίωση των πολλών καλλιτεχνών που με βοήθησαν να δώσω σ' αυτές τις ταινίες ζωή. Ο Πάμπλο Νερούδα είναι μια σπουδαία φυσιογνωμία στην ιστορία της Χιλής, πράγμα που κάνει αυτήν την αναγνώριση του πολιτισμού μας ιδιαίτερα σημαντική. Ο Νερούδα προσπάθησε ν' αλλάξει τη χώρα του μέσα από την τέχνη του και η δύναμη της Τζάκι βοήθησε ένα έθνος να γιατρευτεί. Με συγκινεί και με εμπνέει το πάθος των ανθρώπων - σαν τον Νερούδα και την Τζάκι - των οποίων το όραμα μοιάζει πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

Ασγκάρ Φαραντί - Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία, «Ο Εμποράκος» / Χάρηκα που έμαθα αυτά τα εντυπωσιακά νέα. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα για τρίτη φορά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ενωση εκ μέρους και όλου του συνεργείου του «The Salesman», που πέρασαν την προηγούμενη χρονιά γυρίζοντας την ταινία μας στην Τεχεράνη.

Διαβάστε ακόμη: Τα Critics Choice Awards τραγουδούν και χορεύουν δαγκωτό «La La Land»

Captain Fantastic 607

Βίγκο Μόρτενσεν - Α' Ανδρικός Ρόλο, «Captain Fantastic» / Είναι προνόμιο που συμμετείχα σ' αυτήν την εκπληκτική ομαδική ιστορία, το «Captain Fantastic», μια ταινία που σταθερά κέρδισε τη θέση της στις πιο αναγνωρισμένες της χρονιάς, με κύρια αρετή την ενθουσιώδη ανταπόκριση από το κοινό όλου του κόσμου. Ο Ματ Ρος έκανε αυτό το σπάνιο είδος ταινίας που ωθεί τους ανθρώπους να κοιτάξουν τον κόσμο με νέα μάτια, να γελάσουν και να κλάψουν και να σκεφτούν. Είμα περήφανος που ήμουν μέρος της.

Τζάστιν Τίμπερλεϊκ - Τραγούδι «Can't Stop the Feeling» από το «Trolls»

Ράιαν Ρέινολντς - Α' Ανδρικός Ρόλος, «Deadpool»

Νικόλ Κίντμαν - Β' Γυναικείος Ρόλος, «Lion» / Αυτή η υποψηφιότητα είναι ακόμα πιο συγκινητική κι είμαι πιο ευγνώμων από ποτέ. Ευχαριστώ την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ!»

20th Century Women 607 3

Μάικ Μιλς - Καλύτερη Ταινία Κωμωδία ή Μιούζικαλ, «20th Century Women» / Είναι τέτοια τιμή που η ταινία μας αναγνωρίζεται από την Ενωση μ' αυτόν τον υπέροχο τρόπο! Νιώθω τόσο τυχερός που μπόρεσα να κάνω μια τόσο προσωπική ταινία και να την απευθύνω στον κόσμο. Το ότι συμπεριλαμβάνεται σ' αυτήν την περίοπτη ομάδα ταινιών έχει μεγάλη σημασία για όλους εμάς που δουλέψαμε για να γίνει. Είμαι περήφανος κι ευγνώμων για τους ηθοποιούς και το συνεργείο και τους παραγωγούς που έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους στο project. Η ταινία έγινε η ίδια μια μικρή οικογένεια, με δεσμούς πίστης απ' όλους στην Annapurna και την Α24 και φυσικά τους αγαπημένους μου, υπέροχους, έξοχους ηθοποιούς που της έδωσαν ζωή και τους οποίους αγαπώ.»

Ανέτ Μπένινγκ - Α' Γυναικείος Ρόλος σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ, «20th Century Women» / Με γεμίζει ενθουσιασμό ότι είμαι υποψήφια ανάμεσα σε μια ομάδα τόσο σπουδαίων ηθοποιών!

moonlight 607

Μπάρι Τζένκινς - Σκηνοθεσία, Σενάριο, «Moonlight» / Ταξίδευα για ένα διάστημα κι έτσι ξύπνησα κάπως αργά. Ανοιξα το τηλέφωνό μου κι έγινε έκρηξη! Η ταινία σταθερά καταφέρνει να αγγίζει περισσότερους ανθρώπους από εκείνους που, κυριολεκτικά, βλέπουν τον εαυτό τους στην οθόνη. Νομίζω ότι κι άλλοι βλέπουν την εικόνα τους μέσα στους ήρωες. Και αγαπώ την ιδέα ότι τα μέλη της Ενωσης είδαν κι εκείνοι τους εαυτούς τους μέσα σ' αυτούς τους ήρωες. Για να το γιορτάσω... μια και μόλις γύρισα από ταξίδι, θα βάλω πλυντήριο. Αλλά μ' αρέσει να πίνω καφέ και να βάζω πλυντήριο. Με κρατά προσγειωμένο κι είναι θεραπευτικό.»

Μελ Γκίμπσον - Σκηνοθεσία, «Hacksaw Ridge» / Εκτιμώ αφάνταστα την πληθωρική αναγνώριση του «Hacksaw Ridge» από την Ενωση. Η ταινία ήταν έργο αγάπης για όλους όσους δούλεψαν σ' αυτήν κι ακόμα είναι για έναν άντρα που αληθινά ενσάρκωσε την αγάπη και την καλωσύνη. Είμαι ενθουσιασμένος που είδα ότι σήμερα υποψήφιος είναι κι ο Αντριου Γκάρφιλντ γιατί είναι η καρδιά της ταινίας μας. Μοιράζομαι όποια διάκριση γίνεται στην ταινία και σε μένα, με κάθε ηθοποιό και κάθε μέλος του συνεργείου που ερχόταν κάθε μέρα στο γύρισμα κι έδινε το είναι του για να τιμήσει την ιστορία των γενναίων στρατιωτών μας κι ειδικότερα του Ντέσμοντ Ντος, ενός αληθινού ήρωα.

Αντριου Γκάρφιλντ - Α' Ανδρικός Ρόλος, Δράμα, «Hacksaw Ridge» / Είμαι τόσο συγκινημένος με την Ενωση και την αναγνώριση αυτής της ταινίας και της δουλειάς μου, ιδιαίτερα φέτος που οι ερμηνείες είναι τόσο σπουδαίες. Είναι τιμή μου να στέκομαι δίπλα σε ηθοποιούς σαν τον Ντενζέλ Γουόσινγκτον, που με ενέπνευσαν απ' όταν ήμουν αρκετά μεγάλος για να βλέπω ταινίες. Είμαι πολύ περήφανος για το «Hacksaw Ridge» και το μοιράζομαι αυτό με τον Μπιλ Μεκάνικ, τον Ντέιβιντ Πέρματ και τον Μελ που ηγήθηκε αυτής της δουλειάς με μεγάλο όραμα, ταπεινότητα, ακεραιότητα και αγάπη. Αφιερώνω αυτήν την υποψηφιότητα και τη δουλειά μου στον ασύγκριτο Ντέσμοντ Ντος κι όλους όσους θυσιάζονται στην υπηρεσία της προάσπισης της ελευθερίας των άλλων. Είναι ένα έμβλημα της ίασης και της συμπόνοιας για τους καιρούς που διανύουμε.

jackie 607

Νάταλι Πόρτμαν - Α' Γυναικείος Ρόλος, Δράμα, «Jackie» / Ετοιμαζόμουν να πάω το γιο μου στο σχολείο, άκουσα τον ήχο του μηνύματος στο κινητό μου, ενθουσιάστηκα. Αγάπησα πολύ τη διαδικασία αυτής της ταινίας κι είναι μεγάλη τιμή η αναγνώριση από την Ενωση. Αυτήν την αναγνώριση τη μοιράζομαι με όλο το καστ και το συνεργείο και κυρίως με τον σκηνοθέτη μας, Πάμπλο Λαραΐν.

Ιζαμπέλ Ιπέρ - Α' Γυναικείος Ρόλος, Δράμα, «Εκείνη» / Στην καρδιά μου κάνει μόνο λιακάδα μ' αυτά τα νέα - η ταινία είναι σύνθετη και θα μπορούσε κάποιος να τη θεωρήσει αμφιλεγόμενη. Αλλά από την αρχή, από τον διεθνή Τύπο και τον αμερικανικό Τύπο, ένιωθα ότι οι άνθρωποι καταλάβαιναν την ιστορία. Τώρα, αυτό αποδεικνύεται με την αναγνώριση από την Ενωση και όλα τα σωματεία των κριτικών. Είμαι τόσο χαρούμενη που οι άνθρωποι είδαν πέρα από το αμφιλεγόμενο και πέρα από το σύνθετο.

Στίβι Γουόντερ - Καλύτερο Τραγούδι, «Faith», από την ταινία «Sing» / Ευχαριστώ την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ γι' αυτήν την απίστευτη τιμή. Εχουν περάσει 30 χρόνια απ' όταν ήμουν, ξανά, υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα. Είμαι ενθουσιασμένος που μοιράζομαι αυτήν την υποψηφιότητα με τους συνεργάτες μου, Ράιαν Τέντερ και Φράνσις Φέργουελ Στάρλαϊτ, με τους οποίους γράψαμε μαζί το «Faith», ένα τραγούδι και μια πεποίθηση που νιώθω πολύ κοντά στην καρδιά μου.

manchester by the sea 607

Κένεθ Λόνεργκαν - Σκηνοθεσία, Σενάριο, Καλύτερη Ταινία Δράμα, «Manchester by the Sea» / Ευχαριστώ πολύ την Ενωση. Είμαι αφάνταστα περήφανος για τους Κέισι, Μισέλ, Λούκας, Κάιλ και για όλους τους ηθοποιούς και το συνεργείο μας. Το ταλέντο τους μου προκαλεί δέος. Ολοι οι καλλιτέχνες χρειάζονται κάποιον να τους υποστηρίζει κι εγώ είμαι ευγνώμων που είχα αρκετούς κι όλοι μου έδωσαν μεγάλλη δημιουργική ελευθερία: ο Ματ Ντέιμον, η Κίμπερλι Στιούαρντ κι αυτή η αφοσιωμένη ομάδα παραγωγής, όλοι μοιράζονται τις υποψηφιότητές μας και θα τους ευχαριστώ για πάντα.

Κέισι Αφλεκ - Α' Ανδρικός Ρόλος, Δράμα, «Manchester by the Sea» / Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Ενωση γι' αυτή την ξεχωριστή τιμή. Θα είναι η πρώτη φορά που θα πάω στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών και δουλεύω πάνω από 20 χρόνια, οπότε συνειδητοποιώ τη σημασία αυτής της στιγμής. Χαίρομαι τόσο για την αναγνώριση που δώθηκε στον απίστευτο σεναριογράφο και σκηνοθέτη μας, τον Κένεθ Λόνεργκαν και στη Μισέλ Γουίλιαμς και σε όλο το καστ και το συνεργείο μας. Είναι πολύ σημαντικό για την ταινία μας. Ευχαριστώ.

Τομ Φορντ, Εϊμι Ανταμς 607

Εϊμι Ανταμς - Α' Γυναικείος Ρόλος, Δράμα, «Arrival» / Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Ενωση που ανέκαθεν με υποστήριζε τόσο, σε όλη μου την καριέρα. Με τιμά που διακρίνομαι για το «Arrival», μια ταινία που αγάπησα τόσο βαθειά. Ευχαριστώ στον Ερικ για το εκπληκτικό σενάριό του, στον Τζέρεμι που ήταν τόσο εκπληκτικός συνεργάτης και στον Ντενί για την απίστευτη καθοδήγηση και την ικανότητα να παγιδεύει την πραγματική καρδιά και την ψυχή αυτής της ταινίας. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον Τομ Φορντ και τον Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον για τις υποψηφιότητές τους για το «Nocturnal Animals».

Τομ Φορντ - Σκηνοθεσία, Σενάριο, «Nocturnal Animals» / Οι σημερινές υποψηφιότητες με τιμούν αφάνταστα. Είμαι τρομερά περήφανος γι' αυτήν την ταινία, αλλά και που βρίσκομαι δίπλα σε τόσο αναγνωρισμένους σκηνοθέτες και σεναριογράφους: νιώθω ταπεινός. Χαίρομαι ιδιαίτερα επίσης που αναγνωρίστηκε η δουλειά του Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον με μια υποψηφιότητα. Είμαι πολύ ευγνώμων γιατί αυτές οι υποψηφιότητες είναι και μια επιβράβευση του εξαιρετικά ταλαντούχου καστ και συνεργείου που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα το «Nocturnal Animals».

Διαβάστε περισσότερα από τα καλύτερα και τα χειρότερα του 2016:

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!