Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2019: Οι Υποψηφιότητες

στα 10

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα 76α Βραβεία των Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ, τις Χρυσές Σφαίρες 2019. Το Flix μεταδίδει και σχολιάζει.

Flix Team
Χρυσές Σφαίρες 2019: Οι Υποψηφιότητες

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, οι υποψηφιότητες για την 76 Τελετή Απονομής των Χρυσών Σφαιρών, των Βραβείων των Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ.

Προάγγελος των Οσκαρ, η τελετή με μεγάλη, πια, λάμψη, τηλεθέαση και σημασία στο πλαίσιο των αμερικανικών κινηματογραφικών βραβείων, θα γίνει την Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019, με παρουσιαστές τη Σάντρα Ο (της μεγάλης τηλεοπτικής επιτυχίας «Killing Eve» για το 2018) και τον Αντι Σάμπεργκ (του «Brooklyn Nine-Nine»).


ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ 2019 - ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το «Vice» του Ανταμ ΜακΚέι μπαίνει δυναμικά στην οσκαρική κούρσα, εδώ με έξι υποψηφιότητες (όλες τις βασικές), ενώ ακολουθούν με πέντε το «Ενα Αστέρι Γεννιέται» (τρεις από αυτές για τον Μπράντλεϊ Κούπερ), το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου (χωρίς ωστόσο υποψηφιότητα για τον ίδιο τον Γιώργο Λάνθιμο στην κατηγορία της σκηνοθεσίας) και το «Green Book» του Πίτερ Φαρέλι.

Ακολουθεί με τέσσερις υποψηφιότητες το «BlacKkKlansman» του Σπάικ Λι και με τρεις το «If Beale Street Could Talk» του Μπάρι Τζένκινς.

Η καμπάνια του «Black Panther» απέδωσε και έτσι η ταινία της Marvel βρίσκεται στην πεντάδα με τα καλύτερα δράματα, εκεί όπου βρίσκεται και το «Bohemian Rhapsody» του Μπράιαν Σίνγκερ - πραγματικά σε μια αναπάντεχη (για να μην πει κανείς εντελώς αψυχολόγητη) επιλογή.

Λείπουν - εντελώς - τα «First Reformed» (ο Ιθαν Χοκ είναι κάπως το φαβορί για τον Α' Ρόλο φέτος), οι δύο γυναίκες του «Mary, Queen of Scots», το «Hereditary», οι «Χήρες» και φυσικά τα «Paddington 2» και «Mamma Mia! Here We Go Again!» που σε άλλες εποχές θα σάρωναν στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ. Ούτε λόγος για το «Rider» ή το «Eighth Grade» ή ακόμη και το «A Quiet Place» που βρίσκεται μεν στις υποψηφιότητες, αλλά μόνο επειδή κάποιοι λάτρεψαν τη... μουσική του.


Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2018: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!


A Star Is Born 607

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ - ΔΡΑΜΑ

bohemian rhapsody 607

Α' ΑΝΔΡΙΚΟΣ - ΔΡΑΜΑ

The Wife 607

Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ - ΔΡΑΜΑ

The Favourite 607

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ - ΚΩΜΩΔΙΑ Ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Old man and the gun 607

Α' ΑΝΔΡΙΚΟΣ - ΚΩΜΩΔΙΑ Ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Mary Poppins Returns 607

Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ - ΚΩΜΩΔΙΑ Ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Timothee Chalamet Beautiful Boy 607 2

Β' ΑΝΔΡΙΚΟΣ

first man 607

Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ

Roma 607

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Roma 607

ΣΕΝΑΡΙΟ

Isle of Dogs 607

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ - ANIMATION

a quiet place 607

ΜΟΥΣΙΚΗ

A Star Is Born 607

ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Shoplifters 607 1

ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΤΑΙΝΙΑ


Διαβάστε εδώ περισσότερα Best of 2018, με λίστες, ανασκοπήσεις, τα καλύτερα και τα χειρότερα της χρονιάς που τελειώνει σε λίγο


ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πρώτο σε υποψηφιότητες με 4 έρχεται το σπουδαίο «Assassination of Gianni Versace» που όμως θα αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό στις κατηγορίες του, μιας και κάτι σαν το «Sharp Objects» (με 3 υποψηφιότητες) μπορεί να κάνει τις μάχες πολύ ενδιαφέρουσες. Η Eϊμι Aνταμς είναι το λογικό φαβορί στον Α' Γυναικείο Ρόλο, ενώ αντίστοιχα η Πενέλοπε Κρουζ μπορεί να κερδίσει τον Β' Γυναικείο.

Στις κωμικές κατηγορίες προκάλεσε μια κάποια αίσθηση η απουσία του «Atlanta» (με τον Ντόναλντ Γκλόβερ να προτείνεται πάντως για Α' Ανδρικό) όμως δε θα έπρεπε να έχει σοκαριστεί κανείς. Οι Χρυσές Σφαίρες παραδοσιακά δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για συνέπεια ή συνέχεια, μεταπηδώντας ταχύτατα από τη μία ανακάλυψξη στην επόμενη. Έτσι, ούτε το «Atlanta», ούτε το «Handmaid's Tale» προτείνονται για Καλύτερη Σειρά στο πεδίο τους, παρότι αμφότερες είναι παρελθοντικές νικήτριες.

Περισσότερη αίσθηση θα πρέπει να προκαλεί η ισχυρότατη (επαν)εμφάνιση της «Marvelous Mrs. Maisel» με 3 υποψηφιότητες, που πέρσι κέρδισε Καλύτερη Κωμωδία αλλά και Α' Γυναικείο για τη Ρέιτσελ Μπρόσναχαν. Επιστρέφει φέτος ως φαβορί για το ριπίτ, παρότι η 2η σεζόν κυκλοφρόρησε στο Amazon Prime Video κυριολεκτικά χτες το βράδυ. Αυτό θα πει Χρυσές Σφαίρες.

Από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες αξίζει να σημειώσουμε την δυνατή εμφάνιση κάποιων νέων σειρών, κάτι που εξάλου είναι πάντα το φόρτε των Σφαιρών ως βραβεία, να αναδεικνύουν νέες τάσεις χωρίς να το σκεφτούν δεύτερη φορά. Ανάμεσα τους το έξοχο «Pose» (με 2 υποψηφιότητες), το χιτ «Killing Eve» (επίσης με 2), το αναπάντεχα αστείο και γλυκό «Kominsky Method» και το «Barry» (και τα δύο από 3). Ενώ δε θα πρέπει να αμελήσουμε να υπογραμμίσουμε την ισχυρή παρουσία σειρών που βρίσκονται ήδη κάποια χρόνια στον αέρα, απόδειξη πως οι Σφαίρες δεν ασχολούνται αποκλειστικά με το νέο και γυαλιστερό, αλλά κάποιες φορές αναγνωρίζουν τα trends ακόμα κι όταν αφορούν σειρές προχωρημένης ηλικίας- είτε μιλάμε για ένα εφευρετικό σίτκομ στην 3η του σεζόν («The Good Place», 2 υποψηφιότητες) ή για ένα καθηλωτικό δράμα στο τελευταίο του αντίο («The Americans», 3 υποψηφιότητες).

killing eve 607

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ - ΔΡΑΜΑ

Homecoming 607

Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ – ΔΡΑΜΑ

bodyguard bbc1 607

A' ΑΝΔΡΙΚΟΣ – ΔΡΑΜΑ

The Marvelous Mrs Maisel 607

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ - ΚΩΜΩΔΙΑ

The Good Place

Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ – ΚΩΜΩΔΙΑ

Who is America

Α' ΑΝΔΡΙΚΟΣ – ΚΩΜΩΔΙΑ

The Assassination of Gianni Versace 607

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ Ή ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ

patrick melrose 607

Α' ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ Ή ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ

Sharp Objects 607 6

Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ Ή ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ

A Very English Scandal 607

Β' ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ Ή ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ

Gianni Versace

Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ Ή ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ

Η απονομή των Χρυσών Σφαιρών θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου 2019, με οικοδεσπότες τη Σάντρα Ο και τον Αντι Σάμπεργκ.

Περισσότερα για τα καλύτερα του 2018: