Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2019: Κάρολ Μπερνέτ και «να ζήσει το YouTube!»

στα 10

Η Κάρολ Μπερνέτ τιμήθηκε με το... Βραβείο Κάρολ Μπερνέτ - και για άλλη μια φορά στην εξηκονταετή καριέρα της, κατάφερε να εκπλήξει το κοινό.

Χρυσές Σφαίρες 2019: Κάρολ Μπερνέτ και «να ζήσει το YouTube!»

Η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ αποφάσισε, στον αντίποδα του κινηματογραφικού τιμητικού βραβείου Σεσίλ Μπ. Ντε Μιλ, να θεσπίσει το αντίστοιχο τηλεοπτικό βραβείο για τη συνολική προσφορά ενός σπουδαίου ανθρώπου στη μικρή οθόνη και το ονόμασε «Βραβείο Κάρολ Μπερνέτ». Το οποίο, φέτος, κέρδισε... η Κάρολ Μπερνέτ!


Διαβάστε και δείτε ακόμη:


Η άξια διάδοχος της Λουσίλ Μπολ (δίπλα στην οποία και εμφανιζόταν στο «Lucy Show»), η κοκκινομάλλα κωμικός από το Τέξας, 86 χρόνων σήμερα, σφράγισε την αμερικανική συνείδηση και την ποπ κουλτούρα για 11 συναπτά χρόνια, από το 1967 ως το 1978, με το δικό της «The Carol Burnett Show», με τρόπο τόσο έντονο που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα πρόσωπα των θεατών της βραδιάς απονομής των Χρυσών Σφαιρών, όπως θα δείτε στο βίντεο πιο κάτω.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, από τον Στιβ Καρέλ που την παρουσίασε, η Κάρολ Μπερνέτ ήταν, μεν, νοσταλγική, αλλά μ' έναν ολότελα διαφορετικό τρόπο, μιλώντας για το παρελθόν της τηλεόρασης και το πώς η ποιότητα κι ο πλούτος της έχουν, σήμερα, αλλάξει, μέσα στο πλαίσιο του τεράστιου ανταγωνισμού των καναλιών. «Γι' αυτό, να ζήσουν οι επαναλήψεις και το YouTube,» είπε η Κάρολ Μπερνέτ, κάνοντας τους βαθιά συγκινημένους συναδέλφους της να γελάσουν ξαφνιασμένοι. Δείτε παρακάτω τον ευχαριστήριο λόγο της και νιώστε κάτι από το μεγαλείο του παρελθόντος, από μια άλλη εποχή της αμερικανικής τηλεόρασης που, όπως κι εκείνη εξηγεί, έχει περάσει ανεπιστρεπτί: «Είμαι ευτυχισμένη που κάναμε όσα κάναμε, όταν τα κάναμε».

Carol Burnett Is Honored for Achievement in Television - 2019 Golden Globes from flix.gr on Vimeo.