Buzz

Τα «Κορίτσια της Χρυσής Αυγής» του Χόβαρντ Μπούστνες στο CineDoc

στα 10

Ενας Νορβηγός προσπαθεί να κατανοήσει τη δημοφιλία του νεοναζιστικού κόμματος μέσα από τις προσωπικές ιστορίες τριών γυναικών που συνδέονται στενά με τα ηγετικά μέλη του.

Flix Team
Τα «Κορίτσια της Χρυσής Αυγής» του Χόβαρντ Μπούστνες στο CineDoc

Ο Νορβηγός σκηνοθέτης Χόβαρντ Μπούστνες κατάφερε να διεισδύσει στον κλειστό πυρήνα της οργάνωσης το διάστημα που η ηγετική ομάδα της βρίσκόταν προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού. Στο ντοκιμαντέρ του με τον εύγλωττο τίτλο «Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής» πρωταγωνιστούν τρεις γυναίκες, η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, η σύζυγος του Γιώργου Γερμενή και η μητέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ακριβώς τη στιγμή που προσπαθούν να αναλάβουν κεντρικό ρόλο ενόψει των εκλογών του 2015 και να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τα «Κορίτσια της Χρυσής Αυγής» του Χόβαρντ Μπούστνες

Golden Dawn Girls 607

Golden Dawn Girls 607

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αμστερνταμ και την πανελλήνια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το ντοκιμαντέρ «Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής» προβάλλεται από το CineDoc την Tετάρτη 18 Απριλίου στις 19:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών & την Κυριακή 22 Απριλίου στις 17:00 στον Κινηματογράφο Ααβόρα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές και τις παράλληλες εκδηλώσεις στην επίσημη σελίδα του event στο Facebook.

Golden Dawn Girls Poster

Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο (18/4) θα ακολουθήσει συζήτηση, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Ψαρρά (Εφημερίδα των Συντακτών) και Πάτρικ Στρίκλαντ (Al Jazeera) σχετικά με την εξέλιξη της δίκης της Χρυσης Αυγής και την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσω Facebook live.

Στην Ααβόρα (22/4) η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή του ντοκιμαντέρ «The Cleaners» (Ελλάδα / 2012), του Κωνσταντίνο Γεωργούση. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη, καθώς και με τον συνήγορο Πολιτικής Αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάση Καμπαγιάννη και τον τέως ΓΓ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μέλος τους Golden Dawn Watch Κωστή Παπαϊωάννου. Η προβολή του «Golden Dawn Girls» θα ξεκινήσει στις 18:30.

Οι προβολές γίνονται σε συνδιοργάνωση με το Moving Docs και το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ και σε συνεργασία με το Al Jazeera English, το Witness - Al Jazeera, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Aθηνών, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Golden Dawn Watch, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, το Vouliwatch και την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος Jail Golden Dawn.