Buzz

Θα είναι πολλά τα Οσκαρ; Δείτε το τρέιλερ για την «Καρδερίνα» του Τζόν Κρόουλι βασισμένη στο best-seller της Ντόνα Ταρτ

στα 10

Η «Καρδερίνα» της Ντόνα Ταρτ γίνεται η ταινία που αξίζει στη φήμη της. Το πρώτο τρέιλερ επιβεβαιώνει.

Θα είναι πολλά τα Οσκαρ; Δείτε το τρέιλερ για την «Καρδερίνα» του Τζόν Κρόουλι βασισμένη στο best-seller της Ντόνα Ταρτ

Η «Καρδερίνα», το τρίτο βιβλίο της Ντόνα Ταρτ, υπήρξε ένα από τα πιο πετυχημένα και πολυσυζητημένα μυθιστορήματα των τελευταίων χρόνων. Αφηγείται την ιστορία του Θίο Ντέκερ, γιου μιας αφοσιωμένης μητέρας και ενός ασυλλόγιστου, κατά κύριο λόγο απόντα πατέρα, ο οποίος επιζεί ως εκ θαύματος από μια βόμβα στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, που του στερεί τη μητέρα του, μα του αφήνει κληρονομιά έναν μικρό αριστουργηματικό πίνακα που απεικονίζει μια καρδερίνα.

Μόνος κι απροστάτευτος, τελικά θα βρει καταφύγιο στην οικογένεια ενός πλούσιου φίλου. Θαμπώνεται από το καινούργιο του σπιτικό στη Λεωφόρο Παρκ, αγανακτεί με συμμαθητές που δεν ξέρουν πώς να τον αντιμετωπίσουν, βασανίζεται από μια αβάσταχτη νοσταλγία για τη μητέρα του και, όσο περνάει ο καιρός, αγκιστρώνεται σε αυτό που διατηρεί πιο έντονη τη θύμησή της: τον μικρό, ανεξήγητα σαγηνευτικό πίνακα, που τελικά παρασύρει τον Θίο στον υπόκοσμο και στην παρανομία…

Δείτε ακόμη: Το τρέιλερ του «A Rainy Day in New York» του Γούντι Αλεν βρίσκεται ανάμεσά μας!

Goldfinch

Goldfinch

Το σενάριο της κινηματογραφικής μεταφοράς της «Καρδερίνας» υπογράφει ο Πίτερ Σάρον, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική δουλειά στο «Tinker Tailor Soldier Spy», ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Τζόν Κρόουλι που έκανε με το «Brooklyn» μια ταινία που κατόρθωσε να μεταφέρει αυτούσια την αίσθηση και τις λεπτές αποχρώσεις του βιβλίου του Κολμ Τόιμπιν στην οθόνη.

Δείτε εδώ τα τρέιλερ του «Goldfinch» που αναμένεται στις αίθουσες του κόσμου στις 12 Σεπτεμβρίου 2019:




Στην ταινία που αναμένεται να κυριαρχήσει στην κούρσα για τα Οσκαρ του 2020, πρωταγωνιστούν ο Ανσελ Ελγκορτ, η Νικόλ Κίντμαν, η Σάρα Πόλσον, ο Τζέφρι Ράι, ο Φιν Γούλφχαρντ και ο Οουκς Φέγκλεϊ.

Goldfinch