Buzz

Πρώτες φωτογραφίες από τη νέα, 3D ταινία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

στα 10

Το είχε πει απ’ όταν ξεκίνησε να κάνει σινεμά, τώρα το λέει και επισήμως: «Adieu au Langage» είναι η καινούρια του ταινία, γυρισμένη σε 3D και χαζεύουμε τις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν.

Πρώτες φωτογραφίες από τη νέα, 3D ταινία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Update 17/04/2014: Το «Adieu au Langage» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 67ου Φεστιβάλ των Καννών. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Τρισδιάστατος Γκοντάρ; Δεν μοιάζει τόσο περίεργο όσο ακούγεται. Στην πραγματικότητα είναι σχεδόν συναρπαστικό. Ο Γκοντάρ, με παραγωγό και πωλητή τη Wild Bunch, έχει ήδη ολοκληρώσει την ταινία του, η οποία έχει τον τίτλο «Adieu au Langage», στα αγγλικά «Farewell to Language», με πρωταγωνιστέ του τους Ελοΐζ Γκοντέ, Ζο Μπρουνό, Καμέλ Αμπντελί, Ρισάρ Σεβαλιέ και Τζέσικα Ερικσον. Η, ομολογουμένως πολύ αφαιρετική περιγραφή της ταινίας που γνωρίζαμε ως τώρα, περιοριζόταν στο ότι «ένας άντρας και η γυναίκα του δεν μιλούν πια την ίδια γλώσσα. Ο σκύλος τους αποφασίζει να βοηθήσει και αρχίζει να μιλά». Τώρα τα πράγματα γίνονται λίγο πιο συγκεκριμένα, δεδομένου, ίσως, ότι και το Φεστιβάλ των Καννών θα θελήσει να συμπεριλάβει το φιλμ στο πρόγραμμά του; Διαβάστε παρακάτω τη σύνοψη του φιλμ (σε σημεία με έντονη σχέση με το «Filme Socialisme»)και βγάλτε τα δικά σας νοήματα, κοιτάζοντας και τις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και που μάς βάζουν στην πρίζα.

Η ιδέα είναι απλή: Μια παντρεμένη γυναίκα κι ένας ανύμφευτος άντρας συναντιούνται. Αγαπιούνται, τσακώνονται, παλεύουν. Ενας αδέσποτος σκύλος κάνει βόλτα ανάμεσα στην πόλη και στην εξοχή. Οι εποχές περνούν. Ο αντρας κι η γυναίκα ξανασυναντιούνται. Ο σκύλος βρίσκεται ανάμεσά τους. Ο άλλος είναι μέσα στον έναν, ο ένας μέσα στον άλλον κι είναι τρεις. Ο πρώην σύζυγος καταστρέφει τα πάντα. Μια δεύτερη ταινία ξεκινά: ίδια σαν την πρώτη και πάλι όχι. Από το ανθρώπινο γένος περνάμε στη μεταφορά. Αυτό τελειώνει με γαυγίσματα και το κλάμμα ενός μωρού. Εν τω μεταξύ, θα έχουμε δει κόσμο να μιλά για την αποκαθήλωση του δολαρίου, την αλήθεια των μαθηματικών και το θάνατο ενός κοκκινολαίμη.

Διαβάστε ακόμα:

god03

god04

god05

god06

god07

god08

god09

god10