Buzz

«The Wife»: Μήπως ήρθε η ώρα για το Οσκαρ της Γκλεν Κλόουζ;

στα 10

Η ταινία του Μπιορν Ρούνγκε δίνει στην σπουδαία ηθοποιό μια ακόμη ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο της.

«The Wife»: Μήπως ήρθε η ώρα για το Οσκαρ της Γκλεν Κλόουζ;

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Μεγκ Γουόλιτζερ, το «The Wife» είναι η ιστορία ενός φαινομενικά τέλειου ζευγαριού και της κρίσης που ξεσπά όταν η μόνιμα στην σκιά σύζυγος, λέει τελικά όλα όσα αληθινά σκέφτεται.

Ο Τζόναθαν Πράις υποδύεται τον Τζο Κάστλμαν, έναν διάσημο συγγραφέα που ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη αναγνώριση της ζωής του, το Βραβείο Νόμπελ. Η γυναίκα του Τζόαν, δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο χαρούμενη γι αυτό, όμως το ταξίδι τους στην Στοκχόλμη για την απονομή θα αποδειχθεί κάτι λιγότερο από ειδυλλιακό.

the wife 607

Με την πίεση της δημοσιότητας να την αναγκάζει να αφήσει την θέση της, πίσω από τον άντρα της και να έρθει στο προσκήνιο, έναν επίμονο βιογράφο να τους ακολουθεί κατά πόδας, μια όμορφη φωτογράφο να θυμίζει απιστίες του παρελθόντος και τον γιο του ζευγαριού να δυσανασχετεί για μια ακόμη αναγνώριση του πατέρα του, η δυναμική του ταξιδιού, είναι τουλάχιστον εκρηκτική. Και κάπως έτσι όλα όσα βρίσκονταν κρυμμένα κάτω από την γαλήνια επιφάνεια ενός φαινομενικά τέλειου γάμου, θα έρθουν στο φως.

Δείτε επίσης: Φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «The Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε

the wife 607

Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Τορόντο για να συνεχίσει το ταξίδι της στο Σαν Σεμπαστιάν και οι κριτικές για την ερμηνεία της Γκλεν Κλόουζ ήταν σχεδόν αποθεωτικές. Και ίσως επιτέλους, μετά από έξι υποψηφιότητες να είναι αυτή η ταινία που θα της χαρίσει το Οσκαρ που της αξίζει.

Δείτε πιο κάτω ένα πρώτο κλιπ από το φιλμ.


Δείτε ακόμη: