Φεστιβάλ / Βραβεία

Πρώτο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης / Οι Ταινίες: «Γλαύκη» του Χρήστου Καράμπελα

στα 10

Καθημερινά μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου όπου ξεκινάει το διήμερο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης στο Ε,Δ,Ω,, το Flix θα παρουσιάζει τα υποψήφια πρότζεκτς που θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να υποστηρίξετε την παραγωγή τους.

Flix Team
Πρώτο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης / Οι Ταινίες: «Γλαύκη» του Χρήστου Καράμπελα

Το Σάββατο. 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα το 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης, «Πάρε- Δώσε» στο E.Δ.Ω., που συνδιοργανώνουν το Groopio και το Flix, φέρνοντας το ελληνικό σινεμά πιο κοντά στην εποχή του crowdfunding ως το νέο θαυμαστό τρόπο να κάνεις ταινίες.

Για δύο ημέρες, νέοι δημιουργοί θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να στηρίξετε το πρότζεκτ τους, ενώ ένας από αυτούς θα αναδειχθεί νικητής του Φεστιβάλ συγκεντρώνοντας στον λογαριασμό του όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από όλα τα πρότζεκτ που θα συμμετάσχουν.

Μάθετε περισσότερα για το 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης και όλα όσα θα συμβούν το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου στο Ε.Δ.Ω.

Από σήμερα και κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει τα πρότζεκτ που θα συμμετάσχουν στο «Πάρε - Δώσε» της 12ης και 13ης Οκτωβρίου. Σήμερα ο Χρήστος Καράμπελας μας συστήνει τη μικρού μήκους ταινία «Γλαύκη».

2

Μια ταινία πριν την ταινία. Πόσες ιστορίες μπορεί κανείς να αφηγηθεί ενώ προσπαθεί να αποτυπώσει έναν αρχαίο μύθο; Η Γλαύκη αφηγείται την ιστορία της Μήδειας, αλλά τη ζει ταυτόχρονα; Πόση απόσταση χωρίζει το μπροστά και το πίσω από τις κάμερες;

Η Γλαύκη είναι μία ταινία μικρού μήκους που μέσα από το σενάριο του Χρήστου Καράμπελα συνδυάζει το μύθο με το σύγχρονο και χρησιμοποιεί την υποκριτική και το σύγχρονο χορό και κίνηση για να αφηγηθεί την ιστορία της.

Η αφορμή της ταινίας δόθηκε από τον αριστουργηματικό λόγο του Ευριπίδη στη Μήδεια, τους τραγικούς του ήρωες και τα αρχετυπικά πρότυπα που αυτοί προτείνουν.Η ίδια η διαδικασία της δημιουργίας μιας ταινίας βασισμένη στο μύθο της Μήδειας δίνει αφορμή για μία νέα αφήγηση, μία ταινία μικρού μήκους που βλέπει πίσω από το σενάριο και την ιστορία, σημεία και πρόσωπα που δεν συναντήθηκαν ποτέ.

Γλαύκη-Ιάσονας, Γλαύκη-Μήδεια, Μήδεια-Ιάσονας

Στόχος της δεν είναι τόσο η αναπαραγωγή, όσο η αποτύπωση των ανείπωτων εκείνων σημείων της ιστορίας που εντέχνως δεν εκφράστηκαν ποτέ αυτούσιες. Τρεις συναντήσεις των βασικών χαρακτήρων που ποτέ δεν έγιναν, ή τουλάχιστον ποτέ δεν ήταν ειλικρινείς.

Γλαύκη / Σενάριο - Σκηνοθεσία : Χρήστος Καράμπελας / Ηθοποιοί : Έλενα Μαυρίδου, Ζαφειρία Δημητροπούλου, Γιώργος Παπαγεωργίου


Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τo «Inside Agnes» και τo δημιουργό του στην επίσημη σελίδα του στο Groopio.com.

Διαβάστε ακόμη: