Buzz

Η συνέχεια του «Μονομάχου» προχωράει μπροστά

στα 10

Και ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στη σκηνοθετική καρέκλα.

Η συνέχεια του «Μονομάχου» προχωράει μπροστά

Were you not entertained? Απ' ότι φαίνεται, μάλλον, για τον Ρίντλεϊ Σκοτ, το φιλοθεάμον κοινό διασκέδασε αρκετά με τον πρώτο «Μονομάχο» το 2000 και αποφάσισε να ετοιμάσει τη συνέχειά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, ο Σκοτ ήθελε εδώ και αρκετό καιρό να επιστρέψει στην Αρχαία Ρώμη και στον κόσμο του «Μονομάχου» με ένα σίκουελ, αλλά μιας και ο χαρακτήρας του Ράσελ Κρόου, ο Μάξιμους, πεθαίνει στο τέλος, έπρεπε να βρει τον τρόπο να συνεχίσει την ιστορία. Και μάλλον τον βρήκε στο πρόσωπο του Λούσιους, του γιου της Λουσίλα (την οποία ενσάρκωνε η Κόνι Νίλσεν) και ανιψιού του Κόμοντους (Χοακίν Φίνιξ).

Αρχικά, η συγκεκριμένη ιδέα είχε απορριφθεί από τον Ρίντλεϊ Σκοτ, αλλά απ' ότι φαίνεται τώρα είπε το ναι, με την Paramount και την Universal στη χρηματοδότηση και παραγωγή της ταινίας.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ ετοιμάζει το (sci-fi) τηλεοπτικό του ντεμπούτο

gladiator sequel 607

Υπήρχαν και άλλες ιδέες για το σίκουελ, τις οποίες δεν θα δούμε ποτέ, με την πιο περίεργη από όλες να έρχεται από τον... Νικ Κέιβ, ο οποίος ήθελε τον Μάξιμους να πηγαίνει στην Κόλαση και να αντιμετωπίζει θεούς και δαίμονες. Ο Κέιβ είχε δηλώσει μάλιστα πως «συναντάμε τον Μάξιμους στο καθαρτήριο και τους θεούς να τον στέλνουν πίσω στη Γη για να σκοτώσει τον Χριστό και τους ακολούθούς του. Αυτός ο χαρακτήρας, ο Χριστός, είναι ο γιος του Μάξιμους, ο οποίος γίνεται ένας σπουδαίος πολεμιστής και η ταινία τελειώνει με μια σκηνή 20 λεπτών που παρακολουθεί όλους τους πολέμους της ιστορίας μέχρι το Βιετνάμ.»

Δεν θα σας πούμε ψέματα. Η συγκεκριμένη ιδέα μπορεί να ακούγεται τελείως τρελή, αλλά ίσως κάτω από τη σκηνοθετική ματιά του Ρίντλεϊ Σκοτ όλο αυτό περιέργως να κατάφερνε να δουλέψει. Επίσης, ο Λούσιους, στο όραμα του Κέιβ για το σίκουελ, θα ήταν το ίδιο κακός όπως και ο Κόμοντους.

Να θυμίσουμε εδώ πως ο «Μονομάχος» είχε κερδίσει 5 βραβεία Οσκαρ (ανάμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας) και το μόνο που περιμένουμε να δούμε είναι τελικά τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η διαδικασία παραγωγής της νέας ταινίας κι αν θα ακολουθήσει την πετυχημένη πορεία της αρχικής.

Διαβάστε ακόμη