Φεστιβάλ / Βραβεία

Gimme Shelter Film Festival: Πάμε για (μουσικό) σινεμά στο Gagarin 205

στα 10

Από τον Οκτώβριο μέχρι και το Δεκέμβριο του 2017, οι Δευτέρες στο Gagarin 205 γίνονται το αγαπημένο μας σινεμά με μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων που βλέπονται δυνατά.

Flix Team
Gimme Shelter Film Festival: Πάμε για (μουσικό) σινεμά στο Gagarin 205

«Οταν αποφασίσαμε τη δημιουργία του Gagarin 205, το τελευταίο πράγμα που μας ενδιέφερε ήταν ένας ακόμα συναυλιακός χώρος. Αυτό που μας έκαιγε πάνω απ’ όλα, ήταν ένα δημιουργικό άσυλο κόντρα στο mainstream, που θα συμφιλίωνε τις δύο μεγάλες μας αγάπες, τη μουσική – και ιδιαίτερα, αυτό που αποκαλούμε για λόγους ενδοσυνεννόησης "ροκ εν ρολ" - και τον κινηματογράφο. Το πρώτο Gimme Shelter Festival είναι ακριβώς αυτό.» - Νίκος Τριανταφυλλίδης, Φθινόπωρο 2002.

Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη του Gagarin205 και τη διεξαγωγή του πρώτου Gimme Shelter Festival, το αγαπημένο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Νίκου Τριανταφυλλίδη επιστρέφει για όλες τις Δευτέρες του χειμώνα, με μουσικά ντοκιμαντέρ απ' όλον τον κόσμο για τη μουσική κάθε εποχής.

Διαβάστε ακόμη: Οι εννιά πράξεις του κινηματογραφικού σύμπαντος του Νίκου Τριανταφυλλίδη

David Bowie Is

To Gimme Shelter Festival ξεκινάει τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου με το «David Bowie Is», το ντοκιμαντέρ που ξεναγεί το θεατή στη σημαντικότερη έκθεση με προσωπικά αντικείμενα και memorabilia του Ντέβιντ Μπόουι που έγινε μετά το θανάτο του στο Victoria & Albert Museum του Λονδίνου.

Οι προβολές του Οκτωβρίου συνεχίζονται στις 16 Οκτωβρίου με το «Screamin' Jay Hawkins: I Put a Spell on Me» του Νίκου Τριανταφυλλίδη για τον Screamin Jay Hawkins και το «The Rolling Stones: Crossfire Hurricane» για τα πρώτα χρόνια των Rolling Stones μέχρι και το 1981. Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου θα προβληθεί το «Desert Age» για τη ροκ σκηνή της Καλιφόρνια των δεκαετιών του '80 και του ΄90, ενώ ο Οκτώβριος θα κλείσει πιο καλτ με το «Scorpions: Forever and a Day» για το γερμανικό συγκρότημα που λατρεύουν οι Ελληνες.

Κάθε προβολή θα πλαισιώνεται από ειδικά events, καλεσμένους και live εκπλήξεις

Rolling Stones

Gimme Shelter Film Festival - Info

  • Προπώληση / Η προπώληση θα ξεκινήσει σύντομα online στο viva.gr , τηλεφωνικά στο 11876, και στα Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.
  • Τιμή Ημερήσιου Εισιτηρίου: 7 ευρώ (προπώληση & ταμείο) / H τιμη ημερήσιου εισιτηρίου ισχύει για κάθε Δευτέρα, για όλες τις προγραματισμένες προβολές κ.α. εκδηλώσεις της συγκεκριμένης ημέρας.
  • Διαρκείας: 55 ευρώ / Το εισιτήριο διαρκείας ισχύει για όλες τις Δευτέρες του φεστιβάλ.
  • Ο χώρος διαμορφώνεται ως κινηματογράφος με θέσεις καθήμενων, αλλά μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις ταινίες και όρθιος σαν να βρισκόταν σε συναυλία. Το Gagarin 205 διαθέτει μπαρ από τα οποία το κοινό μπορεί και κατά τη διάρκεια των προβολών να απολαύσει το ποτό, το αναψυκτικό ή το σνακ του.
  • Oλες οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους.
  • Gagarin 205 Live Music Space (Λιοσιών 205, Αθήνα / Τηλ: +30 2114112500)
  • Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Gimme Shelter Film Festival και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Gimme Shelter Film Festival Poster 607