Buzz

Ο Τζιάνι Αμέλιο θυμάται τον Μπετίνο Κράξι στο «Hammamet»

στα 10

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός που πέθανε αυτοεξόριστος στην Τυνησία το 2000, επανέρχεται στο προσκήνιο με μια ταινία.

Ο Τζιάνι Αμέλιο θυμάται τον Μπετίνο Κράξι στο «Hammamet»

Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης Ιταλική πολιτικής, ο Μπετίνο Κράξι, υπήρξε αρχηγός των Ιταλών Σοσιαλιστών, από το 1976, κατορθώνοντας να φέρει το κάποτε μικρό κόμμα στο προσκήνιο της πολιτικης σκηνής.

Διατέλεσε πρωθυπουργός της Ιταλίας μεταξύ 1983 και 1987, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 90 κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε παράνομη χρηματοδότηση κομμάτων, καθώς και σε μια σειρά άλλων οικονομικών σκανδάλων και τα ιταλικά δικαστήρια τον καταδίκασαν ερήμην σε φυλάκιση 5,5 ετών.

Δείτε επίσης: «La Nostra Strada»: Αυτή είναι η επόμενη ταινία του Νάνι Μορέτι

hammamet 607

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Ιταλίας επέλεξε να καταφύγει στο Χάμαμετ Τυνησία, παρά να αντιμετωπίσει την ιταλική Δικαιοσύνη, όπου κι έζησε αυτοεξόριστος έως το θανατό του. Με την ιταλική πολιτική να έχει να επιδείξει πολύ χειρότερες προσωπικότητες στην συνέχεια, όπως για παράδειγμα τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Μπετίνο Κράξι μάλλον ξεχάστηκε στην πορεία.

Τώρα, ο Τζιάνι Αμέλιο επαναφέρει την ιστορία του στο προσκήνιο με την ταινία του «Hammamet», στην οποία πρωταγωνιστεί ο ριζικά αλλαγμένος Πιερφρανσίσκο Φαβίνο και η οποία αφηγείται την ιστορία του, από την άνοδό του στην πολιτική αρένα, μέχρι την ηχηρή επώδυνη πτώση του.

hammamet 607 O Πιερφρανσίσκο Φαβίνο κι ο Μπετίνο Κράξι

Τα γυρίσματα μόλις ξεκίνησαν στην Ιταλία και την Τυνησία λίγο πριν από την εικοστή επέτειο το θανάτου του, που μοιάζει μοιραίο να επαναφέρει τον Κράξι στην επικαιρότητα.

Δείτε ακόμη: