Buzz

H μελαχρινή - και όχι Ασιάτισσα - Σκάρλετ Τζοχάνσον στο «Ghost in the Shell» διχάζει τη βιομηχανία

στα 10

Η πρώτη φωτογραφία της Σκάρλετ από το «Ghost in the Shell» δημιουργεί το δικό της viral πανικό στα social media με επίκεντρο την επιλογή μιας μη Ασιάτισσας για τον κατεξοχήν εμβληματικό manga ρόλο.

H μελαχρινή - και όχι Ασιάτισσα - Σκάρλετ Τζοχάνσον στο «Ghost in the Shell» διχάζει τη βιομηχανία

Η ταλαιπωρημένη αμερικανική εκδοχή του διάσημου ιαπωνικού «Ghost in the Shell» μοιάζει να είναι επιτέλους έτοιμη, με την Σκάρλετ Τζοχάνσον να ηγείται του πρότζεκτ που θα τολμήσει τη live action εκδοχή του αυθεντικού manga του Μαμόρου Οσι (που γυρίστηκε το 1995), βασισμένου πάνω στο ομώνυμο θρυλικό κόμικ...

Η πρώτη φωτογραφία από την ταινία, από τα γυρίσματα που γίνονται στη Νέα Ζηλανδία, συστήνει την Ταγματάρχη Μοτόκο Κουσανάγκι, μια πανίσχυρη γυναίκα μονομάχο, που μέσα στο σάιμποργκ κορμί της, κρύβει καλά την ανθρώπινη ψυχή. Και παρουσιάζει την Σκάρλετ Τζοχάνσον μελαχρινή να ατενίζει στο κενό.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και δεν επικεντρώθηκαν μόνο στο χρώμα των μαλλιών της Σκάρλετ ή στη φουτουριστική ρετρό γκαρνταρόμπά της. Κύριο θέμα είναι η επιλογή μιας λευκής ηθοποιού για το ρόλο μιας Ασιάτισσας, στην ίδια λογική του πανικού που είχε προκύψει με την επιλογή του Κάμερον Κρόου να επιλέξει την Εμα Στόουν για το ρόλο μιας Χαβανέζας στο «Aloha».

Διαβάστε ακόμη: Οταν το «Her» γίνεται πραγματικότητα: πάρτε τη Σκάρλετ σπίτι σας

Ηδη από την ημέρα της ανακοίνωσης της επιλογής της Σκάρλετ Τζοχάνσον για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Ghost in the Shell», οι αντιδράσεις ήταν πολλές, με κυριότερη μια διαμαρτυρία με τον γενικό τίτλο «DreamWorks: Stop whitewashing Asian characters» που έχει συγκεντρώσει μέχρι και σήμερα 65.000 υπογραφές.

Ghost in the Shell Tweet

Διαβάστε ακόμη: