Industry

To Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προτείνει για τη θέση του Γενικού Διευθυντή την Ηλέκτρα Βενάκη

στα 10

Με δελτίο Τύπου, ανακοινώνεται πως η Ηλέκτρα Βενάκη είναι η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή.

To Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προτείνει για τη θέση του Γενικού Διευθυντή την Ηλέκτρα Βενάκη

Μετά την αιφνίδια αντικατάσταση του Γενικού Διευθυντή, Γρηγόρη Καραντινάκη στις αρχές του 2016 και την προκήρυξη της θέσης που έγινε το Μάρτιο, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου προτείνει στον Υπουργό Πολιτισμού το πρόσωπο που επέλεξε για τη θέση του Γενικού Διευθυντή.

Ακολουθεί αυτούσιο το Δελτίο Τύπου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και το επισυναπτόμενο βιογραφικό της Ηλέκτρας Βενάκη που έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία να κερδίσει το χαμένο χρόνο ανάμεσα σε αυτήν και τον προκάτοχό της και να προχωρήσει στη γρήγορη επαναλειτουργία των χρηματοδοτήσεων για το ελληνικό σινεμά, αλλά και όσων αποφάσεων άπτονται της ενισχυμένης αρμοδιότητάς της.

Τυπικά, αναμένεται ο επίσημος διορισμός της Ηλέκτρας Βενάκη από τον Υπουργό Πολιτισμού που - εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου - θα γίνει το συντομότερο.


Πρόταση για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κατά τη συνεδρίασή του την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και αφού εξέτασε τις υποψηφιότητες που είχαν κατατεθεί, αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στον εποπτεύοντα υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ., την κυρία Ηλέκτρα Βενάκη.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να θεσμοθετηθεί περισσότερη διαφάνεια κατά τη διαδικασία επιλογής και χρηματοδότησης σεναρίων, και να διασφαλιστεί η πλήρωση των τεσσάρων θέσεων διευθυντών του Ε.Κ.Κ οι οποίες, παρά τις προβλέψεις του ιδρυτικού νόμου, παραμένουν κενές επί έξι χρόνια.

Η Ηλέκτρα Βενάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές της στη Σχολή Σταυράκου (1987), απέκτησε το πτυχίο της και μεταπτυχιακό τίτλο στις κινηματογραφικές σπουδές στο Παρίσι (Paris I Panthéon – Sorbonne - 1990). Εχει διδάξει στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., (2005-2007), στο Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση, ΤΕΑΠΗ (2008-2009), ενώ από το 2008 είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης (ΕΠΕΟΤ), Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εχει εργαστεί ως μοντέρ (1982-2010) σε πολλά ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και ταινίες μικρού μήκους. Εχει διατελέσει υπεύθυνη Οπτικοακουστικών Παραγωγών του Οργανισμού Λαμπράκη (2000- 2005) και αρχισυντάκτης του κινηματογραφικού τμήματος του in.gr από την έναρξή του, το 1999 έως το 2005. Είναι ιδρύτρια της αγγλόφωνης πλατφόρμας altcine.com (2011) για τον Βαλκανικό κινηματογράφο και του online φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους των Βαλκανίων, altcineAction! (2012).Ε χει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων καθώς και μελέτες για τον ήχο, το μοντάζ και τις νέες τεχνολογίες στον κινηματόγραφο και έχει λάβει μέρος σε αντίστοιχα συνέδρια και ημερίδες.


Διαβάστε ακόμη: