Industry

Εναρξη υποβολής σχεδίων ελληνογαλλικών συμπαραγωγών για το 2018

στα 10

Μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα δέχεται τις αιτήσεις για τα σχέδια συμπαραγωγής μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Flix Team
Εναρξη υποβολής σχεδίων ελληνογαλλικών συμπαραγωγών για το 2018
Σκηνή από τους «Θεριστές» του Ετιέν Καλός που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα συμπαραγωγών

Η πετυχημένη συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού και του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου συνεχίζεται και φέτος, με ελαφρώς μειωμένο το συνολικό προϋπολογισμό (από 500.000 που ήταν πέρσι βρίσκεται φέτος στις 450.000) που θα διατεθεί στις συμπαραγωγές Ελλάδας και Γαλλίας.

Διαβάστε ακόμη: Ανακοίνωση του ΕΚΚ σχετικά με τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής


Διαβάστε αυτούσιο το δελτίο Τύπου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για την έναρξη υποβολής σχεδίων συμπαραγωγής ελληνογαλλικών κινηματογραφικών έργων για το 2018:

Ξεκίνησε η υποβολή σχεδίων υποψήφιων για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Ταμείου υποστήριξης συμπαραγωγής ελληνογαλλικών κινηματογραφικών έργων. Η λειτουργία του οποίου συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, μετά τη συμφωνία που υπεγράφη στις 18 Ιουλίου 2017 στις Κάννες, μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας της Γαλλίας (CNC).

Βασικές προϋποθέσεις για την υποβολή σχεδίων προς χρηματοδότηση από το Ταμείο είναι τα σχέδια για κινηματογραφικά έργα, ανεξάρτητα από το είδος τους (μυθοπλασία, κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ), να έχουν διάρκεια ίση ή μεγαλύτερη των 60 λεπτών και να συμμετέχουν σε αυτά μία τουλάχιστον εταιρεία παραγωγής με έδρα την Ελλάδα και μία τουλάχιστον εταιρεία παραγωγής με έδρα τη Γαλλία. Τα σχέδια θα εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΚΚ και του CNC και, όσα κρίνονται επιλέξιμα από άποψης πληρότητας φακέλου, θα υποβάλλονται για καλλιτεχνική γνωμοδότηση στην εξαμελή ελληνογαλλική επιτροπή υποστήριξης της συμπαραγωγής. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για το 2018 στο πλαίσιο του κοινού ταμείου για την ανάπτυξη ελληνογαλλικών συμπαραγωγών ανέρχεται στα 450.000 ευρώ.

Ο φάκελος υποψηφιότητας πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά σε δύο αντίτυπα έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2018, μέσω δύο ξεχωριστών email: το ένα στην ελληνική γλώσσα, από τον Έλληνα παραγωγό στο EKK, με θέμα «Ελληνογαλλικό Ταμείο 2018», και το άλλο στη γαλλική, από τον Γάλλο παραγωγό στο CNC, στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Για το ΕΚΚ (στην ελληνική γλώσσα): info@gfc.gr
Για το CNC (στη γαλλική γλώσσα): ACFG@cnc.fr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του φακέλου υποψηφιότητας, τον κανονισμό του Κοινού Ταμείου και την αίτηση υποψηφιότητας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του ΕΚΚ (www.gfc.gr: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ / Κοινό Ταμείο ΕΚΚ - CNC), καθώς και στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του ΕΚΚ (κ. Γιάννης Ηλιόπουλος, συντονιστής προγράμματος, τηλ.: 210 3678501, email: see@gfc.gr), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


Να αναφέρουμε ενδεικτικά πως ταινίες που έχουν ενισχυθεί από αυτή τη συμφωνία - εδώ και τέσσερα χρόνια από την έναρξη της συνεργασίας - έχουν ταξιδέψει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου - το 2016 ήταν στις Κάννες η «Τελευταία Παραλία» του Θάνου Αναστόπουλου και το «The Stopover» των Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν, το 2017 έκανε την πρεμιέρα του στο 70ό Φεστιβάλ Καννών το «Djam» του Τονί Γκατλίφ με πρωταγωνίστρια τη Δάφνη Πατακιά και φέτος στο 71ο Φεστιβάλ Καννών έγινε η πρεμιέρα των «Θεριστών» του Ετιέν Καλός στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα».


Διαβάστε ακόμη: Να κάνω ταινία στην Ελλάδα ή να πάω αλλού; To Flix μπαίνει στα βαθιά νερά του Filming in Greece