Industry

Ανακοίνωση του ΕΚΚ σχετικά με τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής

στα 10

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανακοινώνει πως ο διαγωνισμός για την πλήρωση της θέσης του Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής που είχε ξεκινήσει στις 19 Απριλίου κρίθηκε άγονος και επαναλαμβάνεται.

Flix Team
Ανακοίνωση του ΕΚΚ σχετικά με τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) ανακοινώνει, σε συνέχεια της υπ. αριθμ. 1435/5-6-2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, πως ο διαγωνισμός για την πλήρωση της θέσης του Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής (από 19-04-2018 Δημόσια Πρόσκληση Ενδιαφέροντος) κηρύχθηκε άγονος, λόγω μη πλήρωσης από τις υποβληθείσες υποψηφιότητες τυπικών προϋποθέσεων της ανωτέρω Δημόσιας Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος, και προχωρά άμεσα στην επαναπροκήρυξη της θέσης.

Μπορείτε να βρείτε τη νέα προκήρυξη παρακάτω αλλά και εδώ, στο επίσημο site του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται μέχρι και τις 6 Ιουλίου 2018 και ώρα 16.00.


Δημόσια Πρόσκληση Εκδηλώσεως Ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσεως του Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ε.Κ.Κ.

ΑΔΑ: ΨΡ7Η469ΗΙΧ-ΨΣΦ

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 3423

Το Ν.Π.Ι.Δ με την επωνυμία «Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου» (ΕΚΚ), έχοντας υπ’ όψιν (α) τις διατάξεις των άρθρων 15-20 του ν. 3905/2010 (Α’ 219), (β) την περ. ια της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 (Α’28), (γ) την με αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./136/15802/30-8-2016 Απόφαση της Επιτροπής του άρ. 2 της ΠΥΣ 33/2006 (Α’183), (δ) την παραίτηση του κου Βασιλείου Κοσμόπουλου από τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής και (ε) τις υπ’αριθμ. 1431/13.4.2018 και 1435/5.6.2018 Αποφάσεις του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ., απευθύνει δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση, με επιλογή, της θέσης του Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής.

Η θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (άρθρο 20 παρ. 4 του ν. 3905/2010). Ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Παραγωγής ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Κ., ύστερα από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή. Οι αποδοχές των Διευθυντών καθορίζονται από τον νόμο. Η θητεία του Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής θα είναι μέχρι τις 13.2.2020, ήτοι το τέλος της θητείας του παραιτηθέντος Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής.

Α. Προσόντα

Οι υποψήφιοι για τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα:

  1. Να είναι πρόσωπα αναγνωρισμένου κύρους στον χώρο του ελληνικού ή του παγκόσμιου κινηματογράφου.

  2. Να έχουν σπουδές και εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον 10 ετών στον τομέα της παραγωγής κινηματογραφικών και γενικότερα οπτικοακουστικών έργων.

  3. Να έχουν θεωρητική και πρακτική γνώση, κάθε σταδίου της παραγωγής του κινηματογραφικού έργου.

  4. Να έχουν άριστη γνώση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας, η οποία να πιστοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πέραν των ανωτέρω θα συνεκτιμηθούν:

  1. Τίτλοι σπουδών.

  2. Γνώση πρόσθετων ξένων γλωσσών.

  3. Η ικανότητα αναλυτικής και συνθετικής σκέψης, επίλυσης προβλημάτων και ανάληψης πρωτοβουλιών και το πνεύμα συνεργασίας.

Β. Καθήκοντα

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Παραγωγής παρέχει τις υπηρεσίες του στην Αθήνα, όπου βρίσκεται η έδρα του Ε.Κ.Κ. Προΐσταται της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Παραγωγής και διευθύνει το έργο της. Οι αρμοδιότητές του είναι αυτές που ορίζει κάθε φορά ο νόμος καθώς και εκείνες που αποτελούν αντικείμενο της Διεύθυνσής του όπως προσδιορίζονται από τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Κέντρου, το Δ.Σ. και τον Γενικό Διευθυντή. Ενδεικτικώς, η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής της οποίας προΐσταται ο Διευθυντής, έχει τι ακόλουθες αρμοδιότητες:

(α) Καταρτίζει τα προγράμματα επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων που εποπτεύει και υλοποιεί η Διεύθυνσή του και τα εισηγείται στον Γενικό Διευθυντή.

(β) Μεριμνά για την ενίσχυση, χρηματοδότηση και την εν γένει επίβλεψη κάθε σταδίου παραγωγής ενός κινηματογραφικού έργου.

(γ) Μεριμνά για την ανεύρεση και ανάδειξη νέων κινηματογραφιστών.

(δ) Εισηγείται στον Γενικό Διευθυντή για τη χορήγηση πιστοποιητικού ελληνικής ιθαγένειας κινηματογραφικού έργου.

(ε) Εισηγείται στον Γ.Δ. και στο Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ για όλες τις σχετικές με τον τομέα του εξελίξεις στον ελληνικό και διεθνή οπτικοακουστικό χώρο.

(στ) Συνεργάζεται με τις λοιπές Διευθύνσεις του Ε.Κ.Κ. για την επίτευξη των στόχων του Ε.Κ.Κ.

Γ. Κωλύματα και ασυμβίβαστα

  1. Οι υποψήφιοι για τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής δεν πρέπει να έχουν καταδικασθεί αμετάκλητα για οποιοδήποτε κακούργημα ή να βαρύνονται με τελεσίδικη καταδίκη για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας ή των περιουσιακών δικαιωμάτων ή για αδικήματα σχετικά με τα υπομνήματα ή με την υπηρεσία ή κατά των ηθών. Δεν πρέπει επίσης έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πτωχεύσεως. Τέλος, οι Έλληνες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ή να έχουν απαλλαγεί νομίμως από αυτές.

  2. Η ιδιότητα του Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα μέλους Διοικητικού Συμβουλίου συνδικαλιστικού ή επαγγελματικού σωματείου του οπτικοακουστικού τομέα (άρθρο 20 παρ. 3 του ν. 3905/2010).

  3. Ο υποψήφιος Διευθυντής δεν επιτρέπεται να συμβάλλεται με το ΕΚΚ. Η απαγόρευση αφορά κάθε είδους συμβάσεις (εργασίας, έργου, υπηρεσιών, προμήθειας, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης κινηματογραφικού έργου κτλ). Η απαγόρευση ισχύει για τη σύζυγο του τελευταίου και τους συγγενείς του, εξ αίματος μέχρι τον τρίτο βαθμό και εξ αγχιστείας μέχρι τον δεύτερο.

  4. Η απαγόρευση της ως άνω παραγράφου ισχύει για κάθε σύμβαση που συνάπτεται μεταξύ του Ε.Κ.Κ. και νομικών προσώπων των οποίων η διοίκηση ελέγχεται άμεσα ή έμμεσα από τον υποψήφιο. Ειδικότερα ο υποψήφιος δεν μπορεί να είναι μέλος Δ.Σ., διαχειριστής, εταίρος προσωπικών εταιρειών και μέτοχος ή εταίρος κεφαλαιουχικών εταιριών που έχουν σύμβαση σε ισχύ με το Ε.Κ.Κ.

  5. Η συνδρομή μίας από τις παραπάνω ασυμβίβαστες ιδιότητες κατά τη διάρκεια της θητείας του Διευθυντή, συνεπάγεται την αυτοδίκαιη έκπτωσή του και την ακυρότητα της σύμβασης.

Δ. Απαραίτητα δικαιολογητικά

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος των υποψηφίων για τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής γίνεται με αίτησή τους προς το Ε.Κ.Κ., η οποία συνοδεύεται:

(α) Από βιογραφικό σημείωμα έως 1.000 λέξεις, στο οποίο αναφέρονται οι σπουδές, το έργο, η εμπειρία και τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την αναγνώριση του υποψηφίου στον χώρο του ελληνικού ή του παγκοσμίου κινηματογράφου.

(β) Από συνοπτική έκθεση έως 3.000 λέξεις, στην οποία θα περιγράφονται οι προτάσεις του υποψηφίου για την οργάνωση και τη λειτουργία της Διεύθυνσης, της οποίας θα προΐσταται.

(γ) Από φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου του υποψηφίου, αντίγραφα των τίτλων σπουδών, αποδεικτικά τυχόν εργασιακής εμπειρίας, αντίγραφο ποινικού μητρώου και οτιδήποτε κατά την άποψη του υποψηφίου συμβάλλει στην διαμόρφωση πληρέστερης εικόνας για τις ικανότητες και τα προσόντα του.

(δ) Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου του ν. 1599/1986, με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής του από δημόσια αρχή, ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του τα ασυμβίβαστα και τα κωλύματα που ορίζονται ανωτέρω υπό Γ’ στοιχείο.

Ε. Υποβολή αιτήσεων-Προθεσμία

  1. Οι αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα (Βλ. ως άνω υπό στοιχείο Δ) υποβάλλονται στην ελληνική γλώσσα, εντός προθεσμίας η οποία αρχίζει από την επομένη της δημοσιεύσεως της περιλήψεως της παρούσης στον Ημερήσιο Τύπο και λήγει την 16.00 ώρα της 6ης Ιουλίου 2018. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@gfc.gr.

  2. Η απόδειξη της έγκαιρης ηλεκτρονικής υποβολής γίνεται μέσω του αποδεικτικού παραλαβής που το Ε.Κ.Κ. αποστέλλει ηλεκτρονικά στον υποψήφιο, γνωρίζοντας σε αυτόν τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβε η αίτησή του.

  3. Αιτήσεις που δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά (Βλ. ως άνω υπό στοιχείο Δ), καθώς και εκπρόθεσμες αιτήσεις, δεν θα λαμβάνονται υπ’ όψιν και θα επιστρέφονται στους υποψηφίους. Για την επιλογή υποψηφίου, το Διοικητικό Συμβούλιο εκτιμά ελευθέρως τις σύμφωνες με τους όρους της παρούσας πρόσκλησης κατατεθείσες αιτήσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο ή/και ο Γενικός Διευθυντής μπορεί να καλέσει σε συνέντευξη εκείνους από τους υποψήφιους που κρίνουν αναγκαίο. Στην περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώνει κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου τα απαραίτητα προσόντα, η διαδικασία επιλογής ματαιώνεται και η διαδικασία πλήρωσης της θέσης επαναπροκηρύσσεται.


Διαβάστε ακόμη: Και ξαφνικά... σχολή κινηματογράφου στη Δράμα;