Industry

Γιατί οι Γερμανοί μποϋκοτάρουν το «Avengers: Age of Ultron»;

στα 10

Οι γερμανικές αίθουσες αντιστέκονται στο αυξημένο ποσοστό που ζητά η Disney για την υπερηρωική ταινία, σε μια υπερηρωική προσπάθεια διατήρησης της αγοράς τους.

Γιατί οι Γερμανοί μποϋκοτάρουν το «Avengers: Age of Ultron»;

Οι «Avengers» δε θα δώσουν τη μάχη τους στις περισσότερες κινηματογραφικές αίθουσες της Γερμανίας, γιατί αυτή τη φορά τη δράση την αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι αιθουσάρχες! Οπως δημοσιεύτηκε στην Deutsche Welle, 193 κινηματογράφοι σε μικρότερες γερμανικές πόλεις αρνούνται να προβάλλουν το «Avengers: Age of Ultron», ως αντίδραση για το αίτημα της Disney για μεγαλύτερο ποσοστό εισπράξεων από τη συγκεκριμένη ταινία.

Διαβάστε ακόμη: Είδαμε το «Avengers: Age of Ultron» και χωρίς spoilers, να γιατί πρέπει να ανυπομονείτε ακόμη πιο πολύ!

Συνολικά 686 γερμανικοί κινηματογράφοι δεν θα προβάλουν τους πολυαναμενόμενους νέους «Avengers», γιατί, όπως εξηγεί η εκεί ένωση αιθουσαρχών, το στούντιο της Disney ζήτησε ν' αυξήσει το μερίδιό του από τις εισπράξεις, από το συνηθισμένο του 47.7 %, σε 53 %. «Οταν οι τιμές ανεβαίνου,» εξήγησε ο εκπρόσωπος των αιθουσαρχών, «τότε αποκτούμε ένα σοβαρότατο πρόβλημα που μπορεί ν' αναγκάσει τους κινηματογράφους να κλείσουν». Η επίσημη απάντηση της Disney στο θέμα ήταν ότι «δε συζητάμε δημόσια τις διαπραγματεύσεις που κάνουμε με τους συνεργάτες μας αιθουσάρχες.» Και μπορεί οι 686 γερμανικές αίθουσες να είναι, στην ουσία, ψίχουλα μπροστά στα εκατομμύρια - ακόμα και δισεκατομμύρια - δολαρίων που το «Avengers: Age of Ultron» αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει από την παγκόσμια διανομή του, η κίνηση όμως είναι μια δυναμική προσπάθεια για τη διατήρηση της ισορροπίας σε μια αγορά που κινδυνεύει.

Διαβάστε επίσης: