Buzz

O Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι ο Γιόζεφ Στάλιν -στο ψυχαναλυτικό ντιβάνι- στο «Stalin’s Couch»

στα 10

Επιτέλους ένας ρόλος στα μέτρα του μεγάλου -ίσως υπερβολικά «μεγάλου»- ηθοποιού, στην ταινία της Φανί Αρντάν.

O Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι ο Γιόζεφ Στάλιν -στο ψυχαναλυτικό ντιβάνι- στο «Stalin’s Couch»

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μπορεί να είναι κι επισήμως Ρώσος πλέον, όμως ευτυχώς, ακόμη κι αν υποδύεται τον Στάλιν στο «Le Divan de Stalin» της Φανί Αρντάν, είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μην πρωταγωνιστήσει (ακόμη) σε μια προπαγανδιστική ηρωική περιπέτεια για το «μεγαλείο» του Ρώσου ηγέτη.

Αντίθετα, στο φιλμ της Αρντάν το οποίο είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ζαν-Ντανιέλ Μπαλτασά, δείχνει ένα διαφορετικό πορτρέτο του Στάλιν, καθώς τον συναντάμε στη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών του σε ένα κάστρο στο δάσος. Μαζί με την ερωμένη του, Λύδια (την οποία υποδύεται η Εμανουέλ Σενιέ), σκοπεύουν να περάσουν μερικές μέρες χαλάρωσης, αλλά η παρουσία ενός ντιβανιού, σαν αυτό που χρησιμοποιεί ο Φρόιντ, σε ένα από τα δωμάτια του κάστρου, θα οδηγήσει τον Γιόζεφ και τη Λύδια σε ένα παιχνίδι.

Δείτε ακόμη: «Bonne Pomme»: Η Κατρίν Ντενέβ και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ γυρίζουν τη 10η ταινία τους μαζί

stalin's couch 607

Εκείνος θα ξαπλώνει στο ντιβάνι και θα μιλά στη Λύδια για τις πιο μύχιες σκέψεις και θα αφηγείται τα όνειρά του. Μόνο που όταν «ψυχαναλύεις» έναν άνθρωπο σαν τον Στάλιν, δεν ξέρεις ποτέ τι πρόκειται να φέρεις στην επιφάνεια, ειδικά όταν η παρουσία στο κάστρο ενός νεαρού όμορφου ζωγράφου (Πολ Αμί), ο οποίος πρόκειται να φτιάξει «ένα μνημείο στο μεγαλείο του ηγέτη», δημιουργεί μια ιδιαίτερα τεταμένη ατμόσφαιρα.

Δείτε ακόμη: To «Τhe Other Side of Hope» του Ακι Καουρισμάκι μας κάνει να ανυπομονούμε για το Φεστιβάλ Βερολίνου - Δείτε το τρέιλερ

Το φιλμ που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ προέκυψε, όπως λέει η ίδια η Φανι Αρντάν, τόσο από το βαθύ της ενδιαφέρον για τη ρωσική ιστορία και κουλτούρα που πηγαίνει πολύ πίσω, στα εφηβικά της χρόνια, όταν ανακάλυψε την τέχνη της χώρας, αλλά κι από την αγάπη της για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

stalin's couch 607

Οπως λέει η ίδια, «ήθελα να δουλέψω μαζί του και να βρω έναν ρόλο στα μέτρα του. Στην ιστορία που ήθελα να αφηγηθώ, ο Ζεράρ θα έφερνε την αμφισημία του, τη γνώση του για το σημαίνει να είσαι άνθρωπος, το παιχνιδιάρικο πνεύμα του, την ικανότητά του να σε σαγηνεύει, τη λαμπρή ευφυΐα του, μα πάνω απ' όλα την ευαισθησία του».

stalin's couch 607

Δείτε το τρέιλερ στο βίντεο παρακάτω.


Δείτε ακόμη: