Industry

Ο Τζώρτζης Γρηγόρακης στη Résidence του Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Ο Έλληνας σκηνοθέτης επιλέχθηκε για το εργαστήριο σεναρίου του Φεστιβάλ με τo σενάριο για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του «Digger».

Ο Τζώρτζης Γρηγόρακης στη Résidence του Φεστιβάλ Καννών

Από την πρώτη του μικρού μήκους ταινία «Εγω για Μένα», μέχρι την τελευταία του «45 Βαθμοί», ο Τζώρτζης Γρηγοράκης έχει ανδειχθει σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες νέους Έλληνες σκηνοθέτες με τις ταινίες του να έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε περισσότερα από εκατό φεστιβάλ διεθνώς.

Η πρώτη του μεγάλου μήκους που ετοιμάζει σε παραγωγή της Haos Film έχει ήδη μια ενδιαφέρουσα διαδρομή πίσω της καθώς τους προηγούμενους μήνες το σενάριό της είχε συμμετάσχει στο Sundance Institute Screenwriters Workshop που είχε διοργανωθεί στο φεστιβάλ του Καπάλμπιο στην Ιταλία, αλλά και στο New Cinema Network International Project Market της Ρώμης.

Τώρα είναι ένας από τους φετινούς συμμετέχοντες στην Résidence της Cinefondation του φεστιβάλ των Καννών, ένα workshop σεναρίου που διεξάγεται δύο φορές το χρόνο, για τεσσερισήμισι μήνες κάθε φορά: αρχές Οκτωβρίου με μέσα Φεβρουαρίου και τέλη Φεβρουαρίου με μέσα Ιουλίου. Κάθε χρονιά δώδεκα νέοι σκηνοθέτες - σεναριογράφοι που δουλεύουν την πρώτη ή τη δεύτερη ταινία τους επιλέγονται για να το παρακολουθήσουν.

Από την Résidence του φεστιβάλ των Καννών είχε ξεκινήσει την πορεία του το «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου, ενώ πιο πρόσφατα, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Παναγιώτης Χριστόπουλος ήταν ένας από τους ανθρώπους που είχαν επιλεγεί να δουλέψουν το επόμενο project τους στα πλαίσία του.

Δείτε ακόμη: