Buzz

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ σκέφτεται να αποσυρθεί γιατί κανείς δε θέλει να τον βλέπει να γερνάει

στα 10

Eκεί που πάμε να εκπαιδεύσουμε το Χόλιγουντ να αφήσει ήσυχες τις γυναίκες να γεράσουν, πετάγεται κι ο Κλούνεϊ σε κρίση μέσης ηλικίας...

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ σκέφτεται να αποσυρθεί γιατί κανείς δε θέλει να τον βλέπει να γερνάει

Τζορτζ, κάνε μας τη χάρη. Εχεις λάθος και δεν εννοούμε απλώς ότι παραμένεις ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες στο Χόλιγουντ. Εχεις λάθος γιατί επιβεβαιώνεις ένα στερεότυπο που η δική μας γενιά κάνει τεράστιο αγώνα να καταρρίψει. Δε θέλουμε μόνο νέους, γυαλιστερούς, ατσαλάκωτους σταρ (κάθε φύλου) στην μεγάλη οθόνη. Τους πρωταγωνιστές που αγαπάμε θέλουμε να τους βλέπουμε σε όλες τις εκφάνσεις και τις ηλικίες, με σενάρια, ιστορίες και ταινίες που τους δίνουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι η προσωπική γοητεία δεν έχει να κάνει με την επιδερμίδα. Γιατί ποιος μπορεί να συναγωνιστεί τον Κλούνεϊ στο φλέγμα, το χιούμορ, τη γρήγορη αντίδραση, την «ατάκα»(αρκεί να δείτε μία συνέντευξη Τύπου του, κι όλα όσα αναγκάζεται να απαντήσει, και πώς το κάνει, και θα το καταλάβετε). Κανείς. Κι αν αυτό δεν είναι το πιο γοητευτικό εργαλείο στον άντρα, τι είναι;

Διαβάστε επίσης: Οταν θύμωσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ + 10 πράγματα που μάθαμε στη συνέντευξη Τύπου του «Hail, Caesar!»

George Clooney 607

Κι όμως, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC News ο Κλούνεϊ ομολόγησε ότι σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει την ηθοποιία γιατί... γερνάει.

«Νομίζω ότι κανείς δε θέλει να δει κάποιον να γερνάει» είπε γελώντας. «Είναι μία πολύ σκληρή διαδικασία - δε συγχωρούν οι κάμερες, ο φακός είναι αδέκαστος. Γερνάς που γερνάς δεν θέλεις να το δείχνεις και στην μεγάλη οθόνη. Προσπαθείς να επιλέξεις τις ταινίες που ταιριάζουν στην ηλικία σου, αλλά όσο μεγαλώνεις οι επιλογές σου γίνονται όλο και πιο λίγες...»

Θυμηθείτε κι αυτό: Αυτή είναι η απάντηση του Τζόρτζ Κλούνεϊ στον σεξισμό του Χόλιγουντ

George Clooney 607 3

Αυτό να συζητήσουμε κύριε Κλούνεϊ. Αυτό μάλιστα. Τις επιλογές που γίνονται όλο και πιο λίγες. Να συζητήσουμε αυτό που έλεγε και η Μέριλ Στριπ φέτος στην Berlinale: αν δεν αλλάξει το σχήμα των συμβουλίων των στούντιο που εγκρίνουν τα επόμενα σενάρια και πρότζεκτς, αν δεν αποτελείται μόνο από λευκούς άντρες 45 με 65 ετών, τότε δε θα μπορέσουν να περάσουν πιο ανθρώπινα σενάρια που να αφορούν αληθινές ιστορίες που ενδιαφέρουν όλους.

Διαβάστε αναλυτικά: Να γιατί η Μέριλ Στριπ στηρίζει έμπρακτα τις γυναίκες σεναριογράφους στο Χόλιγουντ

Αγαπώ πολύ τη σκηνοθεσία, είναι η μεγάλη μου αγάπη. Οσο μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να μείνεις μπροστά από την κάμερα για πάντα. Οπότε για μένα είναι πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό, και εξαιρετικά πιο δημιουργικό, να σκηνοθετώ...»

George Clooney 607 2

Οχι ο Κλούνεϊ δεν είναι σπουδαίος ηθοποιός (αν και δεν είναι τόσο κακός, όσο θέλουμε να του καταλογίζουμε). Εχει περιορισμένη γκάμα και έχει βασίσει την καριέρα του στη γοητεία του. Είναι υπέρ του που μπόρεσε να περάσει και πίσω από τις κάμερες με ενδιαφέροντα (επί το πλείστον) πρότζεκτς και μάλλον θα προτιμήσει να ακολουθήσει μία καριέρα σκηνοθέτη και παραγωγού. Ομως ούτε αυτό είναι το θέμα μας. Το θέμας μας είναι ότι ένα άδικο σύστημα στην καρδιά της κινηματογραφικής τέχνης συνεχίζει να ωθεί τους πρωταγωνιστές στη σκιά - μην τυχόν και τους δούμε να γερνάνε.

Διαβάστε περισσότερα: