Buzz

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και παντρεύεται και σκηνοθετεί νέα ταινία!

στα 10

Μετά την πρόσφατη κακή του εμπειρία με τη Daily Mail, o Τζορτζ Κλούνεϊ αποφάσισε πως η νέα του ταινία θα είναι το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές που έκανε άνω κάτω τον επιχειρηματικό και show biz κόσμο της Μ. Βρετανίας.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και παντρεύεται και σκηνοθετεί νέα ταινία!

«Σαν γιος δημοσιογράφου, ο Τζορτζ έχει οξυμένο ενδιαφέρον για το ρόλο που η δημοσιογραφία παίζει στη ζωή όλω μας - είτε είναι για καλό, όπως στο "Καληνύχτα και Καλή Τύχη", είτε για κακό. Με το "Hack Attack", o Τζορτζ θα εξερευνήσει τη σκοτεινή πλευρά αυτού του κόσμου, όπου όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφίας παραβιάζονται σε μια κούρσα για εύκολο και ολοένα μεγαλύτερο μεροκάματο.»

Με αυτή τη δήλωση ο Μάικλ Ντε Λούκα της Columpia Pictures, ανακοίνωσε το επόμενο σκηνοθετικό πρότζεκτ του Τζορτζ Κλούνεϊ, που έρχεται ένα μόλις χρόνια μετά το «Μνημείων Ανδρες» και εν μέσω της δημοσιότητας του ηθοποιού/σκηνοθέτη λόγω του επικείμενου γάμου του με την αγαπημένη του, Αμάλ Αλαμουντίν.

Μοιάζει τυχαίο, αλλά προφανώς δεν είναι, αφού η επιλογή του Κλούνεϊ να μεταφέρει στο σινεμά το βιβλίο του δημοσιογράφου Νικ Ντέιβις με τίτλο «Hack Attack», που περιγράφει το πως βρετανικές εφημερίδες παραβίασαν τα τηλέφωνα διασήμων, μελών της βασιλικής οικογένειας και θυμάτων εγκλημάτων για να αποσπάσουν απόρρητες πληροφορίες συμπίπτει με την πρόσφατη περιπέτεια που είχε με τη Daily Mail, όταν η τελευταία δημοσίευσε το διαβόητο άρθρο για τη διαφωνία της μητέρας της Αλαμουντίν για το γάμο λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, αναγκάζοντας τον Κλούνεϊ να επιτεθεί με σκληρό τρόπο στα δημοσιεύματα.

Ειρωνικά, η επιλογή του συμπίπτει και με την πρόσφατη διαρροή των γυμνών φωτογραφιών 101 διασήμων γυναικών που έχει αναστατώσει το Χόλιγουντ, θέτοντας ξανά επί τάπητος τα περί ορθής δημοσιογραφίας και παραβίασης της ιδιωτικής ζωής.

Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές οδήγησε τον μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ στο να κλείσει την εφημερίδα «News of the World» το 2011 μετά από την οργή που ξέσπασε εναντίον της, ενώ οδήγησε και στη σύλληψη κορυφαίων Βρετανών εκδοτών και την παραίτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας του Ντέιβιντ Κάμερον, Αντι Κούλσον.

«Αυτό το βιβλίο έχει όλα τα στοιχεία - ψέμα, διαφθορά, εκβιασμούς - που φτάνουν μέχρι τα πιο υψηλά κυβερνητικά επίπεδα από την μεγαλύτερη εφημερίδα του Λονδίνου. Και το γεγονός ότι είναι αληθινή ιστορία είναι το καλύτερο της κομμάτι. Ο Νικ είναι ένας θαρραλέος και επίμονος ρεπόρτερ και θεωρούμε τιμή μας να κάνουμε το βιβλίο του ταινία», δήλωσε ο Κλούνεϊ, ο οποίος θα μπει σε γυρίσματα το 2016 και ως παραγωγός μαζί με τον συνεργάτη του, Γκραντ Χέσλοβ («Argo», «The Monuments Men»).

Αυτή θα είναι η εκτη ταινία του σκηνοθέτη Τζορτζ Κλούνεϊ και μάλλον η πρώτη που θα τον βρει ήδη παντρεμένο!

Διαβάστε ακόμη: