Industry

Η Τζίνα Ντέιβις λανσάρει ένα λογισμικό «ελέγχου προκαταλήψεων» κι η Disney είναι η πρώτη που θα το δοκιμάσει

στα 10

Με πρόεδρο την Τζίνα Ντέιβις, το Ινστιτούτο Ισότητας των Φύλων στα Media κατασκεύασε έναν... μετρητή δυνατοτήτων ισότητας για τα σενάρια ταινιών!

Η Τζίνα Ντέιβις λανσάρει ένα λογισμικό «ελέγχου προκαταλήψεων» κι η Disney είναι η πρώτη που θα το δοκιμάσει
Ολες οι πριγκίπισσες της Disney, στην εκπληκτική selfie του «Wreck-it Ralph»

Η ηθοποιός Τζίνα Ντέιβις ίδρυσε, ήδη από το 2007, το «Ινστιτούτο Ισότητας των Φύλων στα Media» και τώρα έχει και το κατάλληλο, συγκεκριμένο, ψηφιακό εργαλείο εφαρμογής της ίσης εκπροσώπησης στις ταινίες, για όποιον είναι πρόθυμος να το χρησιμοποιήσει.

Διαβάστε ακόμη: Δεν της το είχαμε, αλλά το παραδεχόμαστε. Η Ρις Γουίδερσπουν άλλαξε τον τρόπο που κοιτάμε τις γυναίκες στην οθόνη

Σε ομιλία της σε συνέδριο στη Νέα Ζηλανδία, η Τζίνα Ντέιβις παρουσίασε το «GD-IQ: Spellcheck for Bias», ένα, όπως περιέγραψε, «παρεμβατικό εργαλείο που εμφυσά την ανθρώπινη ποικιλομορφία και ενσωμάτωση στην ψυχαγωγία και τα media». Το Spellcheck for Bias, σαν να λέμε «διορθωτής προκαταλήψεων», διαμορφώθηκε στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας κι έχει σχεδιαστεί για να αναλύει σενάρια και να καθορίζει τα ποσοστά ηρώων αναλόγως φύλου, φυλής, εκπροσώπησης LGBTQIA και αναπηρίας.

τζίνα ντέιβις 607

Οπως ανακοίνωσε η Τζίνα Ντέιβις, το στούντιο της Disney έχει ήδη συμφωνήσει να χρησιμοποιήσει πιλοτικά το Spellcheck for Bias. «Θα συνεργαστούμε με την Disney την ερχόμενη χρονιά,» εξήγησε η Ντέιβις, «προκειμένου το εργαλείο να καθοδηγήσει τις αποφάσεις του για τις επόμενες ταινίες και να εντοπίσει δυνατότητες αύξησης της ποικιλομορφίας και ενσωμάτωσης, στα σενάρια που δέχεται. Είμαστε ενθουσιασμένοι μ' αυτή τη νέα τεχνολογία και σας ενθαρρύνουμε όλους να επικοινωνήσετε μαζί μας και να τη δοκιμάσετε.»

Καθώς οι παραγωγές της Disney αναμφισβήτητα έχουν επίδραση στη διαμόρφωση της νεότερης γενιάς, η συνεργασία ακούγεται ευχάριστη - και την ίδια στιγμή εκπληκτικά ρηχή, εάν απαιτείται ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα για να μετρήσει τις ανθρώπινες αξίες μιας ταινίας, ή ενός σεναριογράφου. Δείτε παρακάτω την παρουσίαση του Spellcheck for Bias.

GDIQ SPELLCHECK BIAS FINAL 9.23.19 from AMY KERSTEN on Vimeo.