Buzz

Arise... Knight of the Seven Kingdoms: μια σκηνή αγάπης

στα 10

Ο Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου («Τζέιμι Λάνιστερ») εξηγεί ο ίδιος τη σκηνή του «Game of Thrones» που δεν άφησε στεγνό μάτι ανά την υφήλιο.

Arise... Knight of the Seven Kingdoms: μια σκηνή αγάπης

Οσοι είδατε το 2ο επεισόδιο του 8ου κύκλου... arise. Οι υπόλοιποι καθίστε κάτω, συζητάμε spoilers.

«Arise, Ser Brienne of Tarth. A Knight of the Seven Kingdoms.»

Για κάποιους από εμάς η Μπριάν ήταν πάντα η αγαπημένη μας ηρωίδα. Εφερνε στο παιχνίδι τη δύναμη, τη γενναιότητα και την περηφάνια, χωρίς να έχει τίτλο, οικόσημο ή βλέμμα στο θρόνο. Αν το σκεφτείτε, όπως ακριβώς κι ο Τζον Σνόου. Η Ντενέρις και η Σάνσα ανακάλυψαν σταδιακά τη θηλυκή πλευρά της δύναμης, η Αρια ενηλικιώθηκε μέσα από αυτή, η Σέρσεϊ έπαιζε το παιχνίδι ανελέητα - όλες δυνατές γυναίκες, με δική τους ηθική, αλλά κι όλες πάντα με στρατηγική, στόχο και όφελος. Η Μπριάν, βουβά και περήφανα, πολεμούσε σύμφωνα με τον κώδικα τιμής της. Χωρίς "τιμή". Αλλά με μια καρδιά πιο τεράστια κι από το γιγάντιο κορμί της.

Διαβάστε αναλυτικά το recap του Flix: «Game of Thrones», Κύκλος 8, Επεισόδιο 2: Σημειώσεις

Η σχέση της με τον Τζέιμι Λάνιστερ (με αποκορύφωμα το επεισόδο με την αρκούδα) έκοβε σαν μαχαίρι. Η απέχθεια, η εχθρότητα που μετατρέπονται σταδιακά σε μεταμέλεια, σε κρυφό θαυμασμό και (ίσως) και κρυφό έρωτα. Τη σώζει και τον σώζει. Και πάλι από την αρχή.

Στο τελευταίο επεισόδιο, εκείνη τον σώζει πρώτη, αλλά και ο Τζέιμι αποφασίζει, λίγο πριν το τέλος, να τη διακαιώσει με την υπέρτατη τιμή για έναν πολεμιστή του μεσαίωνα. Την ιπποσύνη.

Η σκηνή που τη χρίζει «Ιππότη των 7 Βασιλείων» ράγισε και τις πιο κυνικές καρδιές, με τα social να παραληρούν. Οχι άδικα. Δεν πραγματοποιείται απλά το όνειρό σου, αλλά στο πραγματοποιεί ο κρυφός σου έρωτας. [Εδώ παρακαλώ να σημειώσουμε ότι όλα έγιναν χάρη στον Τόρμουντ, ο οποίος λέει τη φράση που ξυπνά τον Τζέιμι "να πάει να γαμηθεί η παράδοση, εγώ θα σε έχριζα 10 φορές ιππότη". Δόξα και τιμή και #TeamTormund]

tormund 607

Σήμερα, σε μία συνέντευξή του, ο Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου ομολογεί ότι η σκηνή της ιπποσύνης ήταν «μία πράξη αγάπης».

«Είναι μία γυναίκα που προφανώς έφτασε να θαυμάζει απεριόριστα. Να υποκλίνεται μπροστά της. Αλλωστε, στην αρχή του επεισοδίου, προσφέρεται ταπεινά να την υπηρετήσει, να πολεμήσει κάτω από τις διαταγές της. Ξέρει ότι είναι άξια αγωνίστρια. Για αυτό κι αξίζει τον τίτλο του Ιππότη περισσότερο από όλους. Οταν τη χρίζει, είναι, ξεκάθαρα, μία πράξη αγάπης.»

Αλλά... κι εκείνος παραδέχεται ότι όλα ξεκινούν με τον Τόρμουντ.

«Πιστεύω ότι δεν το είχε σκεφτεί, μέχρι που ακούει τη φράση του Τόρμουντ. Τον εμπνέει η στιγμή εκείνη. Είναι τόσο όμορφα γυρισμένη σκηνή, την είδα χθες για πρώτη φορά ολοκληρωμένη και η Γκουέντολιν την ερμηνεύει εξαιρετικά. Την δυσπιστία, τη λαχτάρα, την περηφάνια, τη συγκίνηση....»

brienne 607

Ωραία όλα αυτά, αλλά «πράξη αγάπης», τι είδους αγάπης; Τι θα γίνει με τον ανεκπλήρωτο έρωτα θα τον φάει η μαύρη αιώνια νύχτα του Night King;

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα για τη σχέση τους. Εχουμε ακόμα 4 επεισόδια για το φινάλε. Οσα λιγότερα πω, τόσο καλύτερα...»

[Τέσσερα επεισόδια για το φινάλε. Σημαίνει ότι θα επιζήσουν... και τα 4 επεισόδια μέχρι το φινάλε; Ηχος από τηλεθεατή που τρώει τα νύχια της]

Περισσότερο Game of Thrones