Buzz

«Game of Thrones»: Τι να περιμένουμε από τον 8ο κύκλο (και το μεγάλο φινάλε) της σειράς

στα 10

Συγκεντρώσαμε όλα όσα γνωρίζουμε για την παραγωγή του 8ου και τελευταίου κύκλου της σειράς φαινόμενο. Διαβάστε με δική σας ευθύνη για πιθανά spoilers...

«Game of Thrones»: Τι να περιμένουμε από τον 8ο κύκλο (και το μεγάλο φινάλε) της σειράς

Διαβάστε παρακάτω, μόνον εάν παρακολουθείτε το «Game of Thrones» και είδατε ήδη το 7o επεισόδιο και φινάλε του 7ου κύκλου - για τους υπόλοιπους, ακολουθούν γιγαντιαία SPOILERS!

Να το ξαναπούμε: τι κύκλος ήταν αυτός! Ο 7ος κύκλος «Game of Thrones» έτρεξε όσο όλοι οι υπόλοιποι μαζί, με ολοφάνερη τη διάθεση να ενώσει αφηγηματικές ραφές, να (επανα)συστήσει χαρακτήρες ή να τους φέρει αντιμέτωπους, να αναστήσει προφητείες και να μας ρίξει στο (γαλάζιο) μάτι του κυκλώνα και του Χειμώνα που όλοι τρέμαμε. Και ο Χειμώνας είναι εδώ - όλοι πειστήκαμε. Κι όλοι βιώσαμε αυτό το φινάλε στο τελευταίο επεισόδιο που κόβει το αίμα και μας υποψιάζει ότι ο 8ος κύκλος θα είναι το απόλυτο, παραλληρηματικό κρεσέντο.

Διαβάστε αναλυτικά: Το recap του Flix για το φινάλε του 7ου κύκλου - δράκοι, λύκοι και οικογενειακές ανισορροπίες

Ομως ακόμα κι αν ο Χειμώνας είναι εδώ, το «Game of Thrones» συνηθίζει να μας έχει στο περίμενε. Πότε θα έρθει ο 8ος κύκλος; Πόσο θα περιμένουμε; Τι συμβαίνει; Διαβάστε όλα όσα μάθαμε και συγκεντρώσαμε.

Η προπαραγωγή έχει ξεκινήσει στη Βόρειο Ιρλανδία Το fan site των «The Watchers on the Wall» μάς πληροφορεί ότι υπάρχει ήδη κινητικότητα, τη σκηνικά στήνονται και τα σετ ετοιμάζονται. Ενας αναγνώστης το επιβεβαιώνει στέλνοντας φωτογραφίες.

Διαβάστε ακόμη: «Game of Thrones»: Αυτός, αυτή και η ερωτική τους σκηνή. Οι πρωταγωνιστές διασκέδασαν στο γύρισμα!

game of thrones 8 preproduction 607

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2017 Το έχει βεβαιώσει κι ο Κιτ Χάρινγκτον σε συνεντεύξεις του, το είπαν και οι δημιουργοί στο Comic Con. Αν όλα κυλήσουν όπως τα προηγούμενα χρόνια (περιμένουμε να χειμωνιάσει για να κινηματογραφήσουμε τις σεκάνς του Χειμώνα, το κάθε επεισόδιο πάρει το χρόνο του για να γυριστεί σωστά) δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα γρηγορότερο από το να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα στο τέλος της άνοιξης του 2017. Σύμφωνα με άλλες φήμες (από το Hollywood Reporter) τα νέα είναι ακόμα χειρότερα: μπορεί να μην έχει τελειώσει το γύρισμα πριν τον Αύγουστο του 2018. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην έχουμε πρεμιέρα 8ου κύκλου πριν το 2019. Κουράγιο.

got 707 607

Grand Finale με 90λεπτα επεισόδια: Ολα δείχνουν ότι οι δημιουργοί θέλουν να ολοκληρώσουν τη σειρά όπως της αξίζει. Από την αρχή μιλάμε για επίπεδα κινηματογραφικής παραγωγής, κι όχι τηλεοπτικής. Οπότε τα τελευταία 6 επεισόδια (τόσα θα έχει ο 8ος κύκλος) θα είναι μία ταινία το κάθε ένα. Τουλάχιστον σε διάρκεια.

got 707 607

Το φινάλε της σειράς δε θα προετοιμάζει τα Spin-Offs Αυτό σημαίνει ότι δε θα μας αφήσει με cliffhangers - δε θα θυσιαστεί η κάθαρση, η κορύφωση, το τέλος που ονειρεύτηκε ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν για να στηθεί και να πλασαριστεί η επόμενη spin-off σειρά. Το Game of Thrones θα τελειώσει, χωρίς εκκρεμότητες.

Game of Thrones 705 607

Οι Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις θα γράψουν τα τελευταία 4 επεισόδια Οπως αποκαλύφθηκε στο φεστιβάλ του South by Southwest πριν λίγους μήνες, το πρώτο επεισόδιο του 8ου κύκλου έχει γράψει ο Ντέιβ Χιλ (ο οποίος είχε γράψει το «Home» από την 6η σεζόν και το «Eastwatch» της 7ης) και ο Μπράιαν Γόγκμαν (υπεύθυνος για το «Stormborn» επεισόδιο του 7ου κύκλου) θα υπογράψει το δεύτερο. Τα τελευταία 4 όμως, το μεγάλο φινάλε, θα τα γράψουν οι δημιουργοί της σειράς. Οπως και όφειλαν να κάνουν. Kαι οι Μπένιοφ & Βάις το έχουν δηλώσει: θα πάρουν το χρόνο τους. Δε θα πιεστούν. Αυτό επιβεβαιώνει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε πρεμιέρα μέσα στο 2018.

game of thrones 607

Αυτό σημαίνει ακόμα μία απουσία από τα ΕΜΜΥ Η σειρά-φαινόμενο στο τηλεοπτικό τοπίο, η σειρά που έχει ανεβάσει τον πήχη στα επίπεδα παραγωγής και σπάει με κάθε νέο επεισόδιο τα ρεκόρ τηλεθέασης, απουσιάζει από τα βραβεία ΕΜΜΥ. Κι αυτό γιατί κάνει πρεμιέρα και ολοκληρώνεται εκτός χρονικού ορίου για να συμπεριληφθεί στη ψηφοφορία της τηλεοπτικής ακαδημίας. Ναι, μπορεί η 7η σεζόν να μπορεί να παίξει στα βραβεία του 2018, αλλά όλοι ξέρουμε πόσο ξεφτίζει το μομέντουμ ένα χρόνο μετά. Πόσο άδοξο και άδικο...

Διαβάστε παρακάτω, μόνον εάν παρακολουθείτε το «Game of Thrones» και είδατε ήδη το 7o επεισόδιο και φινάλε του 7ου κύκλου - για τους υπόλοιπους, ακολουθούν γιγαντιαία SPOILERS!

Game of Thrones 607 3

Oικογενειακές ανισσορροπίες και ερωτικά τρίγωνα Θυμάστε το αγωνιώδες βλέμμα του Τίριον στο τέλος του επεισοδίου; Οταν κατάλαβε τι διαδραματίζεται πίσω από τις κλειστές πόρτες της Βασίλισσάς του; Αυτό, υπάρχει μία θεωρία, ότι έχει να κάνει με το ερωτικό τρίγωνο που είχε εξ αρχής στο μυαλό του ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν (όπως το είχε φανταστεί το 1993): μεταξύ Τζον Σνόου, Ντενέρις και Τίριον. Με την αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας του Τζον Σνόου (που τον θέλει ανηψιό της Ντενέρις), τι έχουν στο μυαλό τους οι Μπένιοφ & Βάις;

got 707 607

Θα γεννήσει η Ντενέρις το μωρό του Τζον Σνόου / Εγκον Ταργκάριεν; Μήπως θα αποδειχθεί ότι δε θα είναι μόνο η Μητέρα των Δράκων; Μήπως κανείς δε θα κάτσει στο θρόνο, παρά αυτό το μωρό;

game of thrones 607 2

Θα σκοτώσει ο Τζέιμι τη Σέρσεϊ; Σύμφωνα με την «θεωρία του μικρού αδελφού», η Σέρσεϊ θα πέσει από το σπαθί του Τζέιμι. Αν θυμάστε υπήρξε μια προφητεία από τα παιδικά χρόνια της σιδηράς κυρίας. Η Maggy the Frog της είχε πει ότι θα κάνει 3 παιδιά και θα τα δει και τα 3 να πεθαίνουν. Και στο τέλος θα πεθάνει και η ίδια στα χέρια του "valonqar" - που σημαίνει «μικρός αδελφός» στα Βαλιριανά. Κι ο Τζέιμι μπορεί να είναι δίδυμος, αλλά είναι μικρότερος της. Μήπως το μωρό που περιμένει, δεν είναι δικό του; Μήπως δει ξεκάθαρα πλέον (κάτι που ξεκίνησε από αυτό το πληγωμένο βλέμμα στο τελευταίο επεισόδιο) πόσο αδίστακτη είναι η αδελφή/ερωμένη του;

game of thrones 607 4

... ή η Αρια θα σκοτώσει τη Σέρσεϊ, φορώντας τη μάσκα/πρόσωπο του Τζέιμι; Γιατί μπορεί. Και γιατί η Σέρσεϊ βρίσκεται στη λίστα της. Γιατί η μικρή δεν αστειεύεται. Και γιατί ο Βορράς θυμάται.

game of thrones 607 5

Θα προδώσει ο Τζόν Σνόου την Ντενέρις; Σύμφωνα με μία θεωρία για να βγει ότι ο Τζον Σνόου / Εγκον Ταργκάριεν είναι ο Πρίγκιπας-Μεσσίας, (The Prince Who Was Promised), τότε πρέπει να «θυσιάσει τη γυναίκα του με το ίδιο του το ξίφος» (Lightbringer) για να νικήσει το Βασιλιά του Σκότους (τον Night King). Αν αυτό ισχύει, τότε η Ντενέρις θα πέσει από το σπαθί του Σνόου. Κάποιοι όμως υποστηρίζουν ότι μπορεί να θυσιαστεί ένας από τους δράκους της, στη θέση της.

game of thrones GIF


Ηταν όλα στο μυαλό του Μπραν; Αν ο Μπραν μπαίνει μέσα στα οράματά του και όσοι παρακολουθούν τον ακούνε, μήπως ο Εϊρις Ταργκέριαν (ο Παράφρων Βασιλιάς που τα ξεκίνησε όλα) δεν ήταν τόσο τρελλός; Μήπως άκουγε τον Μπραν, ο οποίος επέστρεψε στο παρελθόν για να βοηθήσει, αλλά μιλώντας του τον τρέλλανε; Μήπως ο Μπραν τα ξεκίνησε όλα;

Θα τα μάθουμε όλα, όταν τα μάθουμε.

Προς το παρόν πρέπει να φύγουμε από το Γουέστερος μέχρι νεωτέρας.

Διαβάστε περισσότερα για το «Game of Thrones» εδώ.

Διαβάστε τα recaps της 7ης σεζόν «Game of Thrones» εδώ:

Περισσότερο Game of Thrones