Buzz

«Game of Thrones»: μάθετε τη γλώσσα της Καλίσι πριν ξεκινήσει ο 5ος κύκλος

στα 10

Μία νέα εφορμογή στο κινητό σου, υπόσχεται να σε μάθει να μιλάς και να καταλαβαίνεις τη διάλεκτο «Dothraki», τη γλώσσα της μητέρας των δράκων, της θρυλικής Ντενέρις «Καλίσι» Ταργκάριεν.

«Game of Thrones»: μάθετε τη γλώσσα της Καλίσι πριν ξεκινήσει ο 5ος κύκλος

Ενα νέο app υπόσχεται να σας έχει πανέτοιμους να μιλήσετε με την Καλίσι και να καταλαβαίνετε από πρώτο χέρι όλες τις διαταγές στο στρατό της, τους νομάδες υπηκόους της και φυσικά τα ενήλικα πλέον δρακάκια, πριν Ερθει ο Χειμώνας. Ή, ακόμα καλύτερα για εμάς τους ανυπόμονους θεατές, πριν έρθει η άνοιξη του 2015 που περιμένουμε εναγωνίως τον 5ο κύκλο του «Game of Thrones».

Αυτή η νέα εφαρμογή που κατασκεύασε και υπογράφει η Random House, σου εξηγεί και σε καθοδηγεί να καταλάβεις τη γλώσσα «Dothraki», την οποία επινόησε ο γλωσσολόγος Ντέιβιντ Τζ. Πίτερσον, πρώτα για τα «A Song of Ice and Fire» βιβλία του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν και μετέπειτα σε μεγαλύτερη κλίμακα για τη «Game of Thrones» σειρά. Πρόκειται φυσικά για την μητρική γλώσσα των μογγόλων ορδών Ντοθράκι, αρχηγός των οποίων ήταν ο Καλ Ντρόγκο, ο αδικοχαμένος σύζυγος της Ντενέρις.

 Daenerys dothraki

Η εφαρμογή ονομάζεται «Dothraki Companion» και με τη βοήθεια γραμματικών και συντακτικών κανόνων, αλλά και ψυχαγωγικών παιχνιδιών, καρτών μνήμης και φιξιόν διαδραστικών διαλόγων, βοηθά το χρήστη να μάθει 300 λέξεις της διαλέκτου, να τις καταλαβαίνει και να τις χρησιμοποιεί σε προτάσεις.

dothraki word of the day

Οχι, αυτή η εφαρμογή δεν είναι ο μόνος τρόπος (ούτε ο πρώτος) που επινοήθηκε για να μπορέσει κανείς να πραγματοποιήσει την υπέρτατη φαντασίωσή του: να... μιλήσει στη γλώσσα της Καλίσι. Το ίδιο το ΗΒΟ έχει κατασκευάσει audiobook που σου διδάσκει τη γλώσσα, ενώ αν είσαι πολύ τεμπέλης για την φουλ εμπειρία, στο Ιντερνετ κυκλοφορούν λυσάρια που σου μαθαίνουν μερικές φράσεις.

Τώρα δεν έχεις καμία δικαιολογία: μίλα της.

.

Περισσότερο «Game of Thrones»: