Industry

Οταν είσαι πραγματική Wonder Woman: η Γκαλ Γκαντότ δε θα επιστρέψει για το sequel, αν δεν απολυθεί ο Μπρετ Ράτνερ

στα 10

Η Γκαλ Γκαντότ δείχνει το επόμενο βήμα στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης/κακοποίησης στη χολιγουντιανή βιομηχανία: όταν μια γυναίκα χρησιμοποιεί τη δύναμή της έμπρακτα και θέτει όρους και όρια.

Οταν είσαι πραγματική Wonder Woman: η Γκαλ Γκαντότ δε θα επιστρέψει για το sequel, αν δεν απολυθεί ο Μπρετ Ράτνερ

Ανάμεσα στη σωρεία αποκαλύψεων για σεξουαλική παρενόχληση (ή και κακοποίηση) στους χολιγουντιανούς κύκλους βρέθηκε και ο Μπρετ Ράτνερ. Και είναι από τις περιπτώσεις που δεν πέσαμε από τα σύννεφα (αν θυμάστε και το σκάνδαλο με τις ομοφοβικές δηλώσεις που του στοίχισαν την παραγωγή της τελετής απονομής των Οσκαρ 2011, με την παραίτηση-συμπαράσταση του φίλου του Εντι Μέρφι, θα ξέρετε ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση κάφρου). Ο Ράτνερ, σκηνοθέτης του «X-Men 3» αλλά και παραγωγός σε αρκετές ταινίες, ανάμεσά τους και το «The Ravenant» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, κατηγορείται από έξι γυναίκες, ανάμεσά τους και από την ηθοποιό Νατάσα Χένστριτζ (γνωστή από το «Species»), ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά.

Διαβάστε αναλυτικά: Εξι γυναίκες κατηγορούν τον Μπρετ Ράτνερ για σεξουαλική παρενόχληση

brett ratner 607

Σήμερα, μία άλλη γυναίκα αποφασίζει να κάνει κάτι για αυτό - να δείξει μία έμπρακτη συμπαράσταση στις συναδέλφους της και να βάλει το πόδι της στην πόρτα, ώστε να μην κλείσει ο διάλογος για τα όρια και τους όρους με τους οποίους πρέπει να λειτουργεί από εδώ και πέρα η χολιγουντιανή βιομηχανία.

Διαβάστε ακόμη: Ο Κρίστοφερ Πλάμερ αντικαθιστά τον Κέβιν Σπέισι στο «All the Money in the World»

Η Γκαλ Γκαντότ, η υπέροχη κι επιτυχημένη Wonder Woman της Πάτι Τζένκινς και της Warner Bros. πέταξε το λάσο της αλήθειας: ή αυτή ή ο Ράτνερ. Η Γκαντότ ξεκαθάρισε ότι αν δεν απολυθεί ο Ράτνερ από την ομάδα παραγωγών της ταινίας, δε θα παίξει στο σίκουελ. Κάτι αρκετά γενναίο για την πρωταγωνίστρια που αυτή τη στιγμή εκεί βασίζει τη συνέχεια της καριέρας της.

Διαβάστε επίσης: Πέντε γυναίκες κατηγορούν τον Λούις Σι Κέι για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά

wonder woman 607

Η Γκαντότ όμως γνωρίζει κάτι πολύ καλά: όλες οι διαμαρτυρίες είναι υπέροχες, όμως παίκτες σαν τον Ράτνερ αισθάνονται την απειλή μόνο όταν οι συνέπειες χτυπούν άμεσα το πορτοφόλι τους. «Η Γκαλ δε θέλει να παίξει σε κάτι που θα φέρει κέρδη σ' έναν άντρα σαν τον Ράτνερ. Δεν μπορεί να γυρίσει μία ταινία για τη γυναικεία δύναμη, και στην πράξη να δουλεύει για τον Ράτνερ....»

Καμία επίσημη δήλωση δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα από τη Waner Bros ώστε να ξέρουμε ποιον θα στηρίξει σε αυτή την περίπτωση. Κάτι μάς λέει όμως ότι η Wonder Woman είναι ανίκητη.

Διαβάστε περισσότερα: