Φεστιβάλ / Βραβεία

Future Shorts: καλώς ήρθες φθινόπωρο!

στα 10

Είστε έτοιμοι για μια ακόμη διοργάνωση του αγαπημένου μας pop up film festival; Το Future Shorts καλωσορίζει το φθινόπωρο με μια προβολή την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote.

Flix Team
Future Shorts: καλώς ήρθες φθινόπωρο!
The Black Baloon

Σε παγκόσμια πρώτη για την Ελλάδα, αφού το φθινοπωρινό πρόγραμμα του Future Shorts ανά τον κόσμο θα ξεκινήσει να ξεδιπλώνεται από τον Οκτώβριο, την ερχόμενη Παρασκευή στην ταράτσα του θερινού κινηματογράφου Λαΐς, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικά από τα καλύτερα μικρού μήκους της πρόσφατης παραγωγής.

Οι πέντε ταινίες που θα προβληθούν στο καινούριο πρόγραμμα, έρχονται από την Αίγυπτο, την Γερμανία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ, και συγκεντρώνουν περισσότερα από 60 βραβεία σε φεστιβάλ του κόσμου.

Τα φιλμ του προγράμματος καλύπτουν θέματα όπως το πάθος, η αποξένωση, η ηδονοβλεψία, η ελπίδα και η απόγνωση στη ζωή των ανθρώπων στις μητροπόλεις. Από τους σκηνοθέτες του «Catfish» σε αφήγηση Τομ Γουέιτς θα δούμε την ταινία «Α Βrief History of John Baltessari». Το «Rite» του Μάικλ Πιρς υπήρξε υποψήφια Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους στα BAFTA Scotland. Το «Black Balloon» των Μπεν και Τζόσουα Σάφντι κέρδισε το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους στο Sundance. Το «Cafe Regular, Cairo» του Ριτές Μπάτρα κέρδισε ειδικό βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ της Tribeca ενώ το «Αuf Der Strecke» του Ρέτο Κάφι από την Ελβετία, έχει διακριθεί με περισσότερα από 50 Διεθνή Βραβεία σε φεστιβάλ.

Ιδανικό συμπλήρωμα στις Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote, τα Future Shorts επιστρέφουν και πάλι όχι μόνο με ταινίες αλλά και events, με χορηγό την μπύρα Bud και την υποστήριξη του Flix, ενώ αν το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής ο καιρός αποδειχτεί βροχερός, οι διοργανωτές θα χαρίσουν ομπρέλες στους θαρραλέους θεατές που θα αγνοήσουν τις σταγόνες της βροχής.

Info:

28 Σεπτεμβρίου 2012, στις 9 το βράδυ, στην ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος – Κινηματογραφος Λαΐς (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός, Αθήνα)

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/FutureShortsGreece