Buzz

«Fuck this!»: Η Late Night αμερικανική τηλεόραση σχολιάζει την τραγωδία στο Ορλάντο όπως πρέπει

στα 10

Oσο η αμερικανική πολιτική σκηνή συνεχίζει την υποκριτική της στάση, οι κωμικοί της late night television λένε τα πράγματα έξω από τα δόντια. Δείτε όλα τα βίντεο...

«Fuck this!»: Η Late Night αμερικανική τηλεόραση σχολιάζει την τραγωδία στο Ορλάντο όπως πρέπει

Την Κυριακή διαπράχθηκε στο Ορλάντο της Φλόριντα η μεγαλύτερη στη σύχρονη ιστορία της χώρας μαζική δολοφονία με όπλα κι έβαλε στο στόχαστρο την LGBT κοινότητας, ακριβώς το μήνα που σε όλο το κόσμο γιορτάζεται περήφανα η επέτειος του Στόουνγουολ για ένα κόσμο με ίσα δικαιώματα και... ελευθερία. Το χτύπημα έγινε στο γκέι κλαμπ Pulse, πράξη μίσους ενός φανατικού (δύο φορές το FBI έκανε έρευνα μετά από καταγγελίες για βιοπραγίες εναντίον της πρώην γυναίκας του και θρησκευτικό φανατισμό, αυτό του το «βιογραφικό» όμως δεν εμπόδισε τον πρώην αστυνομικό και νυν έμπορο όπλων να του πουλήσει την προηγούμενη εβδομάδα αυτόματο πολυβόλο). Το αποτέλεσμα ήταν 50 νεκροί και 52 τραυματίες. Οι περισσότεροι μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας. Γιατί αυτό μπορεί να κάνει ένα αυτόματο πολυβόλο με σειρές επί σειρών από σφαίρες. Να αφανίσει δεκάδες ανθρώπους σε λίγα λεπτά.

Διαβάστε επίσης: H LGBT κοινότητα, το Χόλιγουντ, ο κόσμος υψώνει φωνή απέναντι στη μαζική δολοφονία στο Ορλάντο

Orlando Shootings 607

Η Αμερική φυσικά αντέδρασε με τη γνωστή της μουδιασμένη ενοχή και υποκρισία: «Προσευχόμαστε για το Ορλάντο» έγραψαν ακόμα και οι πολιτικοί που έχουν πάρει κι εξακολουθούν να λαμβάνουν στις καμπάνιες τους χιλιάδες δολάρια από την Ενωση Οπλοκατοχής Αμερικής (NRA) ώστε να περνούν ευνοϊκούς νόμους για τους κατόχους και χρήστες όπλων. Για άλλη μία φορά οι δηλώσεις περιορίστηκαν στο σοκ και τις προσευχές. Κι αυτοί ήταν οι μετριοπαθείς. Γιατί φυσικά υπήρξαν και οι έντονα ομοφοβικοί, οι αντισλαμιστές, οι φασίστες, ο Ντόναλντ Τραμπ (μία κατηγορία από μόνος του).

Δείτε οπωσδήποτε τον υπέροχο Τζον Ολιβερ εδώ: «Το μίσος είναι η μειοψηφία»

Ομως, ακόμα και στην περίπτωση του ψύχραιμου πολίτη, το θέμα της οπλοκατοχής κι οπλοχρησίας, το θέμα αλλαγής του νόμου (και, ω ναι, του Συντάγματος) το περίφημο #GunControlNow είναι κάτι που δεν μπορεί να χειριστεί. Πονηρά ριζωμένο από την NRA στο σύστημα ελευθεριών και δικαιωμάτων του. Αρρηκτα δεμένο με τη συνταγματική του υπόσταση. Εντελώς άσχετο, πιστεύει, με μία ανελέητη, άλογη πραγματικότητα που θέλει μια #proLife χώρα, μία κυβέρνηση που έχει επιβάλει στη Δύση να γδυνόμαστε στα αεροδρόμια να μην ξυπνά επιτέλους για να αντιμετωπίσει τη μάστιγα των μαζικών δολοφονιών.

Κι όσο διαβάζουμε, βλέπουμε βίντεο, ακούμε δηλώσεις, ρεπορτάζ, τόσο φουντώνει η απορία μας. Εχει χαθεί εντελώς η κοινή λογική;

Ευτυχώς λοιπόν υπάρχει... η κωμωδία. Η νυχτερινή ζώνη της αμερικανικής τηλεόρασης, τα late night shows, τα 40λεπτα σάτιρας και χιούμορ αποδεικνύονται για άλλη μια φορά η μόνη τηλεόραση που λέει με σοβαρότητα αλήθειες.

Δείτε λοιπόν, πώς σχολίασαν την τραγωσία του Ορλάντο οι οικοδεσπότες της Late Night:

Κόναν Ο' Μπράιαν: «Ας ωριμάσουμε επιτέλους κι ας το λύσουμε»


Σαμάνθα Μπι: «Fuck this»


Στίβεν Κολμπέρ: «Τα έχουμε ακούσει όλα πια και τίποτα δεν αλλάζει»


Tζίμι Φάλον: «Συνεχίστε να χορεύετε!»


Tρέβορ Νόα: «Σοκαριζόμαστε, θρηνούμε, αλλάζουμε τη φωτογραφία μας στο facebook, συνεχίζουμε»


Αντί επιλόγου: Αντερσον Κούπερ


Διαβάστε επίσης: