Φεστιβάλ / Βραβεία

Φτάνοντας στην Νέα Υόρκη. Πρώτο κλιπ από το «The Immigrant»

στα 10

Λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ των Καννών, το πολυαναμενόμενο φιλμ του Τζέιμς Γκρέι μας αποκαλύπτεται.

Φτάνοντας στην Νέα Υόρκη. Πρώτο κλιπ από το «The Immigrant»

Εμπνευσμένο εν μέρει από τις οικογενειακές του φωτογραφίες κι από την ιστορία του παππού του που το 1923 μετανάστευσε από την Ρωσία στην Αμερική, το καινούριο φιλμ του Τζέιμς Γκρέι, αφηγείται μια από εκείνες τις ιστορίες που μοιάζουν να περιέχουν μέσα τους τον σπόρο που γέννησε την χώρα που όλοι αναγνωρίζουμε ως τις σύγχρονες Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Χοακίν Φίνιξ πρωταγωνιστούν στο φιλμ που σύμφωνα με τον Γκρέι είναι πολύ προσωπικό και πολύ κοντινό στην ιστορία της οικογένειάς του, ακόμη κι αν δεν είναι βασισμένο σε αυτή.

Το πρώτο κλιπ που μπορείτε να δείτε πιο κάτω, μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα κι αυτή είναι η επίσημη περίληψη της ιστορίας του φιλμ:

1921. Αναζητώντας μια νέα αρχή και το αμερικανικό όνειρο, η Εβα Σιμπούλσκι και η αδελφή της, Μάγκντα, αφήνουν την πατρίδα τους, την Πολωνία και μπαίνουν στο καράβι για την Αμερική. Οταν φτάνουν στο Ελις Αϊλαντ, οι γιατροί ανακαλύπτουν ότι η Μάγκντα είναι άρρωστη και οι δυο κοπέλες αναγκάζονται ν’ αποχωριστούν η μία την άλλη. Η Εβα προχωρά στους κακόφημους δρόμους του Μανχάτα, ενώ η αδελφή της μπαίνει σε καραντίνα. Μόνη, χωρίς κάποιον να τη στηρίξει και αποζητώντας απεγνωσμένα να ξαναβρεί τη Μάγκντα, πέφτει γρήγορα στα δίχτυα του Μπρούνο, ενός γοητευτικού αλλά επικίνδυνου άντρα που την παίρνει υπό την προστασία του αλλά την αναγκάζει να γίνει πόρνη. Μέχρι που, μια μέρα, η Εβα γνωρίζει τον ξάδελφο του Μπρούνο, τον κοσμοπολίτη μάγο Ορλάντο. Εκείνος την παρασύρει σ’ ένα μαγικό έρωτα και γρήγορα γίνεται η μοναδική της ελπίδα διαφυγής από τον εφιάλτη που ζει καθημερινά.

Μάθετε τα πάντα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών, στο ειδικό τμήμα του Flix.gr που ανανεώνεται συνεχώς.