Buzz

Αντε και του χρόνου ακόμη ένα Οσκαρ στην Τζούλιαν Μουρ για το «Freeheld»

στα 10

Mπορεί να επαναλάβει το θρίαμβο στο καπάκι; Ενα χρόνο μετά το Οσκαρ της για το «Still Alice», η Τζούλιαν Μουρ μοιάζει να πρέπει να ετοιμάζεται ξανά για σίγουρα βραβεία. Ο λόγος είναι ένα λεσβιακό δράμα που βασίζεται σε αληθινή ιστορία κι ονομάζεται «Freeheld». Δείτε το trailer.

Αντε και του χρόνου ακόμη ένα Οσκαρ στην Τζούλιαν Μουρ για το «Freeheld»

Το «Freeheld» του Πίτερ Σόλετ («Nick and Norah's Infinite Playlist» και «Raising Victor Vargas» βασίζεται στην αληθινή ιστορία της μηχανικού αυτοκινήτων Στέισι Αντρέ και της συντρόφου της, αστυνομικής ντετέκτιβ Λόρελ Εστερ και του αγώνα της να διεκδικήσουν την απόδοση της σύνταξης της δεύτερης όταν μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο σε τελευταίο στάδιο.

Το φιλμ ξεπούλησε στην Αγορά του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, αφού το επερχόμενο Οσκαρ που θα αποκτήσει η Τζούλιαν Μουρ για το «Still Alice» κάνει το «Freeheld» αυτόματο οσκαρικό χαρτί για το 2016, με τη Μουρ να υποδύεται την Λόρελ Εστερ και την Ελεν Πέιτζ - στον πρώτο σημαντικό ρόλο μετά το outing της - να υποδύεται τη σύντροφό της. Η Πέιτζ διατηρεί και χρέη παραγωγού στην ταινία, ενώ μαζί τους παίζουν ακόμη ο Στιβ Καρέλ, ο Μάικλ Σάνον και ο Λουκ Γκράιμς.

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2015: Ολα τα λεφτά στην Τζούλιαν Μουρ, το πιο σίγουρο στοίχημα των φετινών Οσκαρ

Το «Freeheld», έρχεται να αφηγηθεί σε μορφή μυθοπλασίας την ιστορία που το 2007 εξιστόρησε το βραβευμένο στο Sundance και με Οσκαρ ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τον ίδιο τίτλο σε σκηνοθεσία της Κρίστιν Γουεν.

Δείτε το trailer:

.

Διαβάστε ακόμη: