Buzz

«Frantz»: Το ασπρόμαυρο ταιριάζει στον Φρανσουά Οζόν

στα 10

Ο βραβευμένος με Σεζάρ Πιερ Νινέ, πρωταγωνιστεί σε αυτή την ρομαντική, τοποθετημένη στην Γερμανία του μεσοπολέμου ταινία.

«Frantz»: Το ασπρόμαυρο ταιριάζει στον Φρανσουά Οζόν

Ο Φρανσουά Οζόν είναι ένας από εκείνους τους σκηνοθέτες που γυρίζει ταινίες με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς και οι οποίες κάποιες αποδεικνύονται καλύτερες από τις άλλες. Κι αν η προηγούμενή του «Η Καινούρια Φιλενάδα», ήταν μια από τις ενδιαφέρουσες μα όχι και σπουδαίες ταινίες του, το «Frantz» δείχνει να έχει τα φόντα για να τοποθετηθεί ανάμεσα στις καλύτερες της πλούσιας φιλμογραφίας της.

Τοποθετημένη στην Γερμανία λίγο μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το φιλμ ακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που ανακαλύπτει έναν άγνωστο άντρα να αφήνει λουλούδια στον τάφο του νεκρού Γάλλου συζύγου της. Η σχέση του απροσδόκητου επισκέπτη με τον αποθανόντα μοιάζει μυστηριώδης, αλλά ανάμεσα στους δυο τους θα αναπτυχθεί μια οικειότητα την οποία οι γονείς της νεαρής γυναίκας μοιάζουν να υποθάλπουν.

frantz poster 607

Ο Πιερ Νινέ, εξαιρετικός πρωταγωνιστής του «Yves Saint Laurent» κρατά εδώ τον βασικό ρόλο, ενώ η γερμανίδα Πόλα Μπέερ και οι Μαρί Γκρούμπερ, Ερνστ Στολντζ και Γιόχαν φον Μπούλοου συμπρωταγωνιστούν. Το φιλμ θα βγει στις αίθουσες της Γαλλίας τον Σεπτέμβριο, οπότε η συμμετοχή του στο φεστιβάλ της Βενετίας, μοιάζει ήδη με βεβαιότητα.

Προς το παρόν δείτε το τρέιλερ πιο κάτω.

frantz 607

frantz 607


Δείτε ακόμη: