Buzz

«Frank or Francis»: η νέα ταινία του Τσάρλι Κάουφμαν συγκεντρώνει ένα πολλά υποσχόμενο καστ!

στα 10

Ο Τσάρλι Κάουφμαν είναι πανέτοιμος να δέσει φιόγκο το μυαλό μας με την νέα του κινηματογραφική σπαζοκεφαλιά, μία κωμωδία που υπόσχεται να είναι ένα καυστικά χολιγουντιανό... μετά-μιούζικαλ. Κι από ό,τι φαίνεται, όλο το χόλιγουντ (και τα indie προάστιά του) διεκδικεί ένα ρόλο!

«Frank or Francis»: η νέα ταινία του Τσάρλι Κάουφμαν συγκεντρώνει ένα πολλά υποσχόμενο καστ!

Το «Frank or Francis», η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Κάουφμαν (μετά το ντεμπούτο του με τη «Συνεκδοχή, Νέα Υόρκη» το 2008) υπόσχεται να σατιρίσει τον ματαιόδοξο κόσμο του Χόλιγουντ καυτηριάζοντας πάλαι ποτέ επιτυχημένους και νυν αφανείς σκηνοθέτες, on line κριτικούς, την εμμονική αναζήτηση του τέλειου σεναρίου από ένα σεναριογράφο, έναν ξοφλημένο ηθοποιό που έχει πλέον «καταλήξει» να παρουσιάζει την απονομή των ...Οσκαρ!

Και σε πείσμα όσων πίστευαν ότι η όχι και τόσο επιτυχημένη πορεία του «Συνεκδοχή, Νέα Υόρκη» θα του έκλεινε τις πόρτες, ο Κάουφμαν κατάφερε να συγκεντρώσει ένα εξαιρετικό καστ, που γεννά προσδοκίες για το αποτέλεσμα.

Σας είχαμε μιλήσει για τον πρωταγωνιστή Κέβιν Κλάιν. Σήμερα μαθαίνουμε ότι το ρόλο του αιρετικού on line κριτικού έχει ο Τζακ Μπλακ κι ότι ο Νίκολας Κέιτζ (θυμηθείτε πόσο απίστευτος ήταν στο «Adaptation»!) θα ερμηνεύσει τον ξοφλημένο παρουσιαστή στη σκηνή του Kodak Theater.

Πριν από λίγες ώρες, δύο μεγάλες κυρίες (η κάθε μία στο κινηματογραφικό της είδος) υπέγραψαν για να πρωταγωνιστήσουν: η Κέιτ Γουίνσλετ (που είχε κερδίσει οσκαρική υποψηφιότητα με το εκπληκτικό σενάριο του Κάουφμαν «Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού») και η Κάθριν Κίνερ (δεύτερη συνεργασία με τον Κάουφμαν, μετά τη «Συνεκδοχή, Νέα Υόρκη»).

Και σήμερα το πρωί μαθαίνουμε για άλλα δύο (αταίριαστα, και για αυτό η περιέργειά μας έχει εκτοξευθεί σε νέα ύψη), ονόματα: Ελίζαμπεθ Μπανκς και Πολ Ρούμπενς.

Φανταστείτε όλους αυτούς, με αυτή την υπόθεση-υπόσχεση, να ...τραγουδούν και να χορεύουν. Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης που έκανε mainstream το weird υπόσχεται να μας ανατινάξει το μυαλό. Αμερικανοί συνάδελφοι που διάβασαν το σενάριο μιλούν για αριστούργημα. Κι εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε!

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σε λίγες εβδομάδες, ενώ η πρεμιέρα της ταινίας έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2012.