Buzz

Το θέλουμε για δώρο: το σημειωματάριο του Φράνσις Φορντ Κόπολα από τα γυρίσματα του «Νονού»

στα 10

Το πολύτιμο notebook του Φράνσις Φορντ Κόπολα - ιδέες, σκέψεις, σκίτσα- από τα γυρίσματα του «Νονού» θα εκδοθεί ως βιβλίο για όσους σινεφίλ θέλουν να το αποκτήσουν.

Το θέλουμε για δώρο: το σημειωματάριο του Φράνσις Φορντ Κόπολα από τα γυρίσματα του «Νονού»

Ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα αποφάσισε να μας κάνει ένα μεγάλο δώρο: έδωσε τα δικαιώματα για να εκδοθεί το σημειωματάριό του, το εργαλείο με το οποίο σημείωνε κάθε σκέψη για το σενάριο, το κάστινγκ και τα γυρίσματα του «Νονού» το 1972. Η είδηση ανακοινώθηκε από το Variety, πριν από λίγες ώρες.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα διαβεβαιώνει: «Η επόμενη ταινία μου θα τεστάρει τα όρια του κινηματογράφου»

The Godfather Notebook 607 1

Το 720 σελίδων Godfather Notebook θα αποκαλύπτει τις ιδέες του Κόπολα από το στάδιο της ανάγνωσης του βιβλίου του Πάριο Πούζο, ποιοι από το αρχικό κάστινγκ δεν λειτούργησαν, σκέψεις που δεν μπορούσαν τεχνικά να υλοποιηθούν αλλά και ανέκδοτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα.

Χαζέψτε κι αυτό: Το... «οικογενειακό» άλμπουμ του «Νονού»: σπάνιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα

The Godfather Notebook 607 2

The Godfather Notebook 607 3

«Αυτό το σημειωματάριο ήταν για μένα καταφύγιο - για χρόνια εκεί έκρυβα κάθε αναφορά που πέρασε ή κόπηκε κατά την υλοποίηση του "Νονού" και μετά από όλα αυτά τα χρόνια είναι χαρά μου να το μοιραστώ με το κοινό» δήλωσε ο Κόπολα. «Ακόμα και οι πιο μεγάλοι φανς της ταινίας δεν τα ξέρουν όλα. Τώρα θα καταλάβουν πολλά από αυτά που αποφασίστηκαν και έγιναν με συγκεκριμένο τρόπο...»

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει, με εισαγωγικό σημείωμα από τον ίδιο τον Κόπολα, στις 15 Νοεμβρίου από την Regan Arts.

Διαβάστε επίσης: